Še en nekdanji branilec Maribora v novi sezoni za Olimpijo

M.D., 11.7.2019
Reuters

Občasni slovenski reprezentant bo v novi sezoni igral za ljubljansko Olimpijo.

Jeseničan Miral Samardžić se bo v Ljubljani pridružil še enemu nekdanjemu branilcu Maribora, za Olimpijo je to poletje že podpisal Denis Šme.

Samardžić ima v prvi slovenski ligi 60 nastopov, vse v dresu Maribora, kamor je prišel iz Triglava. Z vijoličastimi je med junijem 2007 in januarjem 2010 osvojil naslov državnih prvakov in pokalni naslov. Iz štajerske prestolnice je sledil prestop v moldavski Šerif Tiraspol pa v hrvaško Rijeko, kjer je blestel do januarja 2017, ko se je odločil za pot na Kitajsko. Tam je igral za Henan Jianye, igral je še v turškem Akhisar Belediyespor in na koncu v Rusiji za Anži in Krila Sovetov. 

image
Janko Rath Miral Samardžič v dresu Maribora na fotografiji z Dejanom Mezgo 28. marca 2008, ko je štel 21 let.

Novi nogometaš zeleno-belih je za slovensko člansko reprezentanco igral na petnajstih tekmah, tudi na prijateljskem obračunu z Argentino julija 2014.

"Komaj sem čakal na prestop, saj sem bil izven treninga približno mesec dni, tako da sem komaj čakal, da se to obdobje konča. Vesel sem, da sem prišel v ta velik klub. Vsi vemo, kaj Olimpija pomeni v Sloveniji. V Ljubljani se počutim domače in od sebe bom dal maksimum. Želim si, da bi v Evropi prišli čim dlje, v domačih tekmovanjih pa je cilj borba za naslov v prvenstvu in pokalu," je za spletno stran NK Olimpija dejal Miral Samardžić.

Samardžić je četrta okrepitev pokalnih prvakov v tem prestopnem roku, klubu so se pred tem pridružili Denis Šme, Luka Menalo in Ante Vukušić.

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku