Salonit upravičil vlogo favorita v Hočah

Zmago Gomzi, 6.10.2019
Saso Bizjak

Odbojkarji Hoč so prvo tekmo novega državnega prvenstva izgubili v treh nizih

Odbojkarji Hoč so v tekmi prvega kroga državnega prvenstva v hoški športni dvorani doživeli poraz. S 3:0 (27:25, 25:17, 25:15) jih je premagala ekipa Salonita Anhovo, ki je upravičila vlogo favorita.

Uvodni niz je mineval v izenačeni igri, ekipi sta se menjavali v vodstvu, najvišjega si je s petimi točkami (16:11), si je, tudi po slabem sprejemu Kanalcev, priigrala domača vrsta. Ta je tudi v nadaljevanju igrala zbrano in v končnici vodila 22:19, toda gostje se niso predali. Pri 23:23 so izničili prednost, pri 24:23 je hoška ekipa zapravila priložnost za zmago v nizu, pri 25:25 pa so Primorci z dvema zaporednima točkama osvojili niz.

Izkušeni gostje so tudi v začetku drugega niza niti igre držali v svojih rokah, povedli 4:0 in 8:4. V nadaljevanju so se gostitelji predramili in z zanesljivo igro v obrambi in učinkovito v napadu z delnim rezultatom 4:0 izenačili rezultat. Do sredine niza je bila igra izenačena, točko ali dve prednosti so imeli Kanalci, pri njihovem vodstvu 16:14 pa se je začel zlom Hočanov, ki so naredili preveč napak. Kot bi trenil je bilo 21:14 za primorske odbojkarje, ki so brez težav povišali vodstvo v nizih na 2:0.

Odbojkarji Salonita tudi v tretjem nizu niso popuščali. Igrali so zelo zanesljivo, iz točke osvajali v serijah in pred končnico povedli 18:12. Hočani so le tu in tam izvedli kakšno uspešno akcijo, kar pa ni bilo dovolj, da bo ogrozili visoko vodstvo Kanalcev, ki so povedli 21:15 in tekmo mirno pripeljali h koncu.

Anketa

Bosta sami vnovčili turistični bon, s katerim država skuša pomagati turističnemu gospodarstvu v Sloveniji?

Sudoku