Safet Hadžić: Januarja bo še pestro. Želim, da čim manj igralcev odide

Jože Okorn, Dnevnik, 13.1.2020
Igor Napast

Olimpija, ki čaka na nove lastnike, je kot zadnja od prvoligašev začela priprave na nogometno pomlad.

Šest tednov je povsem dovolj za priprave, meni Safet Hadžić. "Ni nobene potrebe po pretiravanju," je trener Olimpije odgovoril na vprašanje, zakaj je vodilna ekipa prve slovenske lige včeraj kot zadnja, kar teden dni kasneje kot večina tekmecev, začela priprave na spomladanski del v prvi slovenski ligi.

Hadžić: Za prvaka se bo odločalo med nami in Mariborom

Ob prvem zboru je bilo več vprašanj kot odgovorov glede igralskega kadra in prihodnosti kluba z novi lastniki iz Nemčije, ki naj bi oblast uradno prevzeli na ponedeljkovi skupščini. "Bil sem v stiku z upravo. Vse poteka, kot treba. Bomo videli, kaj se bo dogajalo. Uprava bo odločila o prihodih in odhodih igralcev. Do konca januarja bo še pestro. Ker je ekipa uigrana, si želim, da čim manj igralcev odide. Pripravljen sem na vse scenarije. Moj cilj je, da je v ekipi čim več Slovencev," je dejal Hadžić. Povedal je, da imata z Mladenom Rudonjo, kandidatom za športnega direktorja v ustroju z Nemci, enako vizijo. Predsednik Milan Mandarić pa bo v primeru prodaje kluba v Ljubljani še nekaj tednov ostal kot svetovalec. Na vprašanje, ali ostaja trener, je Hadžić odvrnil: "Za zdaj je tako kot lani. V Olimpiji je vse odvisno od rezultata. Novi investitorji imajo lahko svoje ideje, toda vizija ostaja osvojitev prvega mesta. Čeprav so v zgornjem delu lestvice tudi Aluminij, Celje in Mura, menim, da se bo boj za prvaka odločal med nami in Mariborom."

31 igralcev je prišlo na prvi trening.

Večina igralcev se je po enomesečnem premoru družila ob jutranji kavi v bifeju, kapetan Nejc Vidmar pa se je kot velik navdušenec nad ligo NBA sproščal s košarko v dvorani, kjer je bil uvodni trening, ker je igrišče na Kodeljevem zamrznjeno. Prišlo je 31 nogometašev (med njimi šest mladincev), manjkali so dalj časa poškodovana Matic Črnic in Nik Kapun, Marko Putinčanin, ker je postal oče, in Jan Gorenc, ki ima snubce iz tujine. Tja si želijo tudi centralna branilca, Kamerunec Macky Bagnack in Latvijec Vitalijs Maksimenko, ter avstrijski dribler Stefan Savić. Veliko zanimanja je za Tomislava Tomića, najboljšega defenzivnega vezista lige, ki mu pogodba poteče junija. Luka Menalo in Ante Vukušić, ki sta bila jeseni med najboljšimi v razigrani in učinkoviti zasedbi, bosta med zmaji ostala vsaj do konca pomladi.

Med novinci Timi Elšnik iz Zlatoličja

Nova obraza sta 27-letni ukrajinski branilec Taras Bondarenko, nazadnje je igral za Radnički iz Niša in je na preizkušnji, ter 21-letni nadarjeni vezist iz Zlatoličja Timi Max Elšnik, ki je bil zadnjega pol leta brez kluba, včeraj je bil na zdravniških pregledih. Pred tem je bil tri leta član angleškega drugoligaša Derby Countyja, ki ga je posojal po Otoku. S posoje v Triglavu se je vrnil Goran Brkić in zaostril konkurenco v zvezni vrsti. Napadalec Žan Medved, ki je jeseni v drugi ligi dosegel 14 golov za ravenski Fužinar, pa se ni želel vrniti v Ljubljano, ampak je prestopil v Slovan iz Bratislave. Bojan Knežević, posojeni defenzivni vezist zagrebškega Dinama, je bil decembra na operaciji, zato je njegova prihodnost v prestolnici negotova.

11 pripravljalnih tekem bodo igrali zmaji.

Olimpija bo v Ljubljani trenirala še danes, jutri se bo preselila v Čatež, kjer so razmere z ogrevanimi igrišči veliko boljše. Od 30. januarja do 9. februarja bo na pripravah v Turčiji. V načrtu ima enajst pripravljalnih tekem, njeni tekmeci bodo tudi Rijeka, v Turčiji pa Slovan Bratislava, Željezničar Sarajevo, Dinamo Kijev in Šahtar Donjeck.

Anketa

Koliko ur dnevno posvetite gibanju?

Sudoku