Rokometaši presenetili Vujovića

Bojan Bauman, 12.6.2019
Robert Balen

Slovenci danes v predzadnji tekmi ob 18.40 gostujejo v Latviji.

Slovenska rokometna reprezentanca bo nocoj ob 18.40 gostovala v Latviji, kjer jo čaka predzadnja kvalifikacijska tekma za nastop na EP. Slovenci so si novo veliko tekmovanje že zagotovili s štirimi zmagami v štirih srečanjih v skupini 4, kjer nastopajo še Nizozemci in Estonci.

Na pot proti Valmieri so krenili s 16 igralci. Doma so ostali vratar Aljaž Panjtar, igralci Jaka Malus, Gašper Marguč, Tilen Kodrin ter kapetan Vid Kavtičnik, ki še sanira poškodbo. Na prizorišču se bo ekipi priključil organizator igre Miha Zarabec. Na zadnji tekmi proti Estoniji, ki bo v nedeljo v Kopru, bo v ekipi tudi Nejc Cehte.

Latvijci še imajo možnosti za preboj na EP. Glavna nevarnost za Slovenijo bo njihov velikan Dainis Kristopans, rokometaš evropskih klubskih prvakov Vardarja. V zadnjem obdobju je bil zelo uspešen in je bil ključni mož Vardarja pri presenetljivem preboju na evropski klubski vrh. Desni zunanji napadalec Slovenije Jure Dolenec opozarja: "Kristopans v zadnjih mesecih res odlično igra. A bila bi napaka, če bi se osredotočili le na njega. Navsezadnje ni niti najboljši strelec Latvije v teh kvalifikacijah. Latvijci imajo kvalitetno ekipo in zaustaviti jih bomo morali kot celoto. Zavedamo se pomembnosti zadnjih dveh tekem in smo zelo motivirani."

Trener Veselin Vujović dodaja: "Zelo sem zadovoljen s formo igralcev in s pristopom. Malo so me celo presenetili in vesel sem, da je tako. Srečanje pričakujemo polni optimizma in spoštovanja do nasprotnika, ki si še ni zagotovil vstopnice za evropsko prvenstvo in ima zato še večji motiv za zmago." 

Anketa

Ali radi gledate slovenske filme?

Sudoku