Rokomet: Celjani razbili Velenjčane

Gordana Possnig, 9.10.2019
Edi Einspieler

Derbi 6. kroga državnega prvenstva med rokometaši Celja Pivovarne Laško in Gorenja ni upravičil pričakovanj, domači zmagali s 33:21 (15:10).

Derbi celjskih in velenjskih rokometašev je v dvorano Zlatorog privabil le dobrih tisoč gledalcev. In obračun tokrat še zdaleč ni bil pravi derbi, saj so bili domači boljši nasprotnik od prve minute. Zmagali so za skoraj neverjetnih plus 12 (33:21). Favoriti pred tekmo so bili celjski vitezi, ki v drž​avnem prvenstvu proti tekmecem iz Rdeče dvorane niso izgubili že od decembra 2013.

Vlogo favorita za šesto zmago v letošnjem državnem prvenstvu so na igrišču začeli uresničevati že v uvodnih minutah, ko so gostom dovolili, da so prvič in zadnjič na tekmi povedli, bilo je 1:0. Nato je začela delovati trdna celjska obramba z vratarjem Klemnom Ferlinom, ki je Velenjčane silila v napake v napadu. Že v 13. minuti pri izidu 6:3 za Celjane je bil prisiljen gostujoči trener Zoran Jovičić vzeti minuto odmora. A ni kaj dosti zaleglo. Celjski rokometaši so imeli vse niti igre v svojih rokah, bili so boljši tako v napadu kot v obrambi.

​Slika na igrišču v drugem polčasu je bila identična. Gostitelji so rešetali mrežo os, na semaforju je bilo v 38. minuti prvič plus 8 (20:12), dvoštevilčno vodstvo za gostitelje se je prvič pokazalo na semaforju, ko je za 23:13 zadel Gal Marguč. Rumeno-črni gostje so bili razbiti, domači trener Tomaž Ocvirk pa je v zadnjih minutah dal priložnost tudi igralcem s klopi. Celjani so na koncu zmagali s 33:21, kar je njihova najvišja zmaga nad večnimi tekmeci v zadnjih sezonah.

Prvi celjski strelec je bil nezgrešljivi Gal Marguč: "Pričakovali smo precej drugačno tekmo. A smo odigrali vrhunsko v obrambi, s hitrimi protinapadi pa smo razbili Velenjčane. Ključ do visoke zmage je bil odličen vstop v drugi polčas, ko smo začeli, kot da je na semaforju izid 0:0."

Velenjski trener Zoran Jovičić ni pričakoval takšnega razpleta: "Razočaran sem po takšnem porazu, saj smo pričakovali izenačen obračun. Celje je bilo favorit, od nas je bilo boljše v vseh segmentih igre. Sami pa se moramo pošteno zamisliti nad svojo predstavo."​

 

Celje Pivovarna Laško - Gorenje 33:21 (15:10)
Dvorana Zlatorog v Celju, gledalcev 1100, sodnika Dejan in Igor Ivančič.
CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Ferlin 15 obramb, Vujović, Cvetko 2, Razgor 2 (1), Marguč 8 (2), Šarac 5, Grošelj 2, Poteko, Žabić, Silva 2, Kodrin 2, Horžen 4, Grebenc 3, Makuc, Leban 2, Novak 1.
GORENJE VELENJE: Taletović 6 obramb, Husejnić 1 obramba, Celminš, Mazej 1, Tajnik 2 (2), Matanović 3, Šol, Starc, Miklavčič 5, Drobež, Verdinek 2, M. Kavčič 4, A. Kavčič 3, Okleščen 1.
Sedemmetrovke: Celje PL 3 (2), Gorenje 2 (4); izključitve: Celje PL 6 minut, Gorenje 4 minute; rdeči karton: /.

Anketa

Boste to pomlad urejali svoj vrt?

Sudoku