Roglič povečal prednost, Fuglsangu zahtevna etapa

STA, GR.G., 9.9.2019
EPA

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je v zahtevni 16. etapi dirke po Španiji povečal prednost pred najbližjimi zasledovalci.

Jakob Fuglsang je bil v etapi s tremi kategoriziranimi vzponi, ciljni je bil ekstra kategorije, član ubežne skupine. Odločilno pospeševanje, ko se je znebil Italijana Gianluce Brambille, mu je uspelo 4,2 kilometra pred ciljem. Štiriintridesetletnik je slavil 22. poklicno zmago, a šele prvo na tritedenskih dirkah.

Etapno zmago je po 144,4 kilometra slavil Danec Jakob Fuglsang.

V eni najbolj zahtevnih etap letošnje Vuelte je Rogličeva ekipa Jumbo-Visma znova dirkala zelo dobro. Svojega kapetana je pripeljala na sredino slabih 18 kilometrov dolgega vzpona na Alto de la Cubillo, ko se je na čelo postavila Astana za Kolumbijca Miguela Angela Lopeza. Ta je skušal Pogačarju odvzeti belo majico najboljšega mladega kolesarja in tretje mesto v skupnem seštevku, a je mladi Slovenec brez vidnih težav sledil tekmecu.

image
EPA

Pod vrhom je ob novem pospeševanju Lopeza popustil drugi v skupnem seštevku Valverde. Zasavec je ujel Rogliča in Pogačarja pred seboj in z njima nadaljeval proti cilju. Pogačar je v zadnjih metrih narekoval ritem in skušal pridobiti čim več sekund v boju proti Valverdeju za drugo mesto.

Anketa

Ste se v letošnji sezoni obolenj cepili proti gripi?

Sudoku