Robert Pušaver: Upamo, da izplavamo iz krize, da se ne predamo prehitro

Aleš Mišič, 3.12.2019
Andrej Petelinsek

Nogometaš knapov ve, kako razmišljajo Mariborčani, da proti njim nimajo kaj izgubiti. V Velenje, kjer bo jutri ob 17.55 obračun moštev v zadnjem jesenskem krogu, se je pred tremi sezonami preselil iz njihovega tabora

Zelo slab jesenski del je za nogometaši velenjskega Rudarja, v katerem po 19. krogih nimajo niti ene zmage. Pomagali jim niso mogli niti štirje različni trenerji, posledica pa je zadnje mesto na prvenstveni lestvici. Za konec nogometne jeseni jutri ob 17.55 gostijo Maribor za morebitno presenečenje, kot je bilo tisto v drugem krogu, ko so doma izkoristili slab začetek vijoličastih z remijem (1:1). Mariborčani so se potem v Ljudskem vrtu maščevali za izgubljeni točki, knapom nasuli v mrežo pet golov, 5:0 pa je tudi njihova najvišja zmaga v letošnjem prvenstvu.

Branilec Robert Pušaver je poskušal odgovoriti, kje je vzrok za Rudarjevo agonijo. "Če odkrito povem, niti sam ne vem, to je pač posledica nesreče, da vedno dobimo takšne bolj smešne gole, naredimo majhno napako in dobimo gol. V jesenskem delu nam nič ne gre, s samimi remiji smo prišli do sedmih točk. Kot ti ne gre, lahko ne vem kaj delaš in se trudiš, ampak ne moremo priti iz krize. Škoda, ker smo vsi dobri fantje, dobro se razumemo, ko pa pride tekma, nekaj negativnega vpliva na nas, pa ne vemo, kaj."

"Škoda, ker smo vsi dobri fantje, a ko pride tekma, nekaj negativnega vpliva na nas, pa ne vemo kaj"

Rudar je največje negativno presenečenje za vse, česar verjetno ni pričakoval nihče, ki spremlja slovenski nogomet. "Tudi igralci seveda nismo pričakovali tega. Pred tremi leti igraš v evropskih kvalifikacijah, misliš, da si se dvignil, naslednje leto pa se je že začelo stopnjevati padanje. Lani smo prvenstvo slabše začeli, ampak smo nekaj točk osvojili, če pa ne bi v lanskem drugem delu prišel Almir Sulejmanović, se ne bi dvignili. Z njegovo pomočjo smo ostali v ligi. Letos pa gre vse samo navzdol. Upam, da bomo prišli iz te krize, vsaj da se ne predamo prehitro, osvojimo neke točke, in da, če že potem izpademo, rečemo, borili smo se, blizu smo bili."

Zimski premor bo ekipi prišel prav, da prežene slabe misli in se pripravi na spomladanski del sezone. "Napolnili si bomo baterije, malo bomo odmislili nogomet in se sprostili. Treba bo iti v drugem delu sezone na polno. Morali bomo začeti nabirati točke in se boriti, da izplavamo iz krize. Tekem v drugem delu je še veliko, devet točk zaostajamo za Bravom, kar se lahko hitro preobrne, ampak samo, če si ves čas pozitiven."

image
Andrej Petelinsek Robert Pušaver je že vajen, da stoji na nasprotni strani nekdanjega kluba, 77 nastopov ima za Rudar. 

Robert Pušaver zelo dobro pozna jutrišnjega nasprotnika, saj je pred tremi sezonami prišel h knapom prav iz vijoličastega tabora. Tudi aktualnim državnim prvakom ne gre vedno vse po načrtih, sobotno tekmo proti Triglavu so izgubili in jesenski naslov prepustili Olimpiji. Bodo zato jutri še bolj "napaljeni"? "Maribor je vedno favorit, ne glede na to, kdo igra proti njemu. Vsaka ekipa ima včasih padec. Gledal sem tekmo, napadali so, imeli so priložnosti, ampak ko žoga noče v gol, nič ne moreš. Triglavu se je z dvema goloma vse izšlo. Oni morajo imeti vedno motivacijo, igrajo res na visokem nivoju, vsako leto se borijo za ligo prvakov ali evropsko ligo. Vem, kako razmišljajo, da so vedno pozitivni in fokusirani na vsako tekmo posebej. Tudi proti nam bodo motivirani, da zmagajo in pozabijo zadnji poraz."

Nekdanji nogometaš Maribora se zaveda, da je nabiranje točk proti Mariboru zelo težko: "To je zdaj uspelo Triglavu in prej Sežani. Borili se bomo, nič ne moremo izgubiti. Vsak upa na najboljše." Kaj drugega kot upanje jim niti ne preostane, saj Velenjčani Mariborčanov niso premagali že zadnjih 14 tekem. Nazadnje so v 85 medsebojnih obračunih slavili pred tremi leti in pol v Ljudskem vrtu, doma ob jezeru pa leto poprej.

Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku