Velenjčani ponudili še eno priložnost novemu igralcu, ki je bil obsojen zaradi treh kaznivih dejanj

M.R., 11.7.2019
Arhiv Rk Gorenje

Konec prejšnjega tedna je po medijih zaokrožila novica, da je bil mladi rokometaš Gorenja Velenja Grega Okleščen obsojen zaradi goljufije, ki jo je zagrešil, ko je kot študent delal pri Delavski hranilnici. Komitente naj bi ogoljufal za približno 20.000 evrov. Zdaj so se oglasili v njegovem klubu, kjer mu ponujajo še eno priložnost. 

Levi zunanji rokometaš Grega Okleščen se je po koncu lanske sezone, ko je še igral za novomeško Krko, preselil k velenjskemu Gorenju. Na novomeškem sodišču je bil pravnomočno obsojen na leto dni pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let zaradi treh kaznivih dejanj ponarejanja listin. Iz kluba Gorenje Velenje so danes sporočili, da se svojih dejanj zaveda in jih obžaluje. Pred časom pa naj bi svoj dolg z oškodovano banko že poravnal. 

Zato so mu tudi ponudili še eno priložnost. "Klub bo podrobno spremljal njegov razvoj in dejanja tako na kot izven igrišča ter z ustreznimi pogodbenimi varovali poskrbel za zavarovanje interesov kluba in pokroviteljev. V velenjskem klubu menijo, da takšnih primerov zagotovo ni primerno pometati pod preprogo in odrivati na rob, pač pa se z njimi soočiti," so zapisali. 

Direktor RK Gorenje Velenje Janez Gams je ob tem dejal, da je v preteklih dneh opravil več pogovorov z njim in njegovo družino, pri tem pa prišel do spoznanja, da se Okleščen zaveda svojih dejanj, ki jih hkrati tudi obžaluje. "Sam sem mnenja, da ne bi bilo prav, če bi si fant pri komaj 23 letih zavozil življenje. Napake so del življenja in iz napak se učimo. Res pa je, da gre v tem primeru za več kot običajno napako. Kljub temu sem prepričan, da si Grega zasluži še eno, zadnjo, priložnost. Klub s tem sprejema veliko odgovornost in obvezo, da Gregi pomaga, da se zopet postavi na noge in zaživi normalno življenje, primerno športniku, ki je član tako velikega kluba kot je Rokometni klub Gorenje Velenje," je povedal direktor kluba. 

Vse skupaj pojasnjuje tudi Okleščen sam. "Moja dejanja so bila posledica nepremišljenih dejanj in mladostniške neodgovornosti. Kljub temu pa to ni in ne more biti opravičilo za finančne težave, v katere sem zabredel zaradi športnih stav. Zavedam se tudi odgovornosti, ki jo nase prevzema klub, s katerim sem podpisal sodelovanje od prihajajoče sezone naprej," je povedal in se zahvalil velenjskemu klubu za ponujeno priložnost. "Naredil bom vse, kar je v moji moči, da se tako jaz kot klub nikoli več ne bomo znašli v takšnem položaju. Prepričan sem, da se bo v bodoče o nas pisalo zgolj zaradi športnih uspehov," je zaključil.

Anketa

Kolikokrat tedensko namensko poskrbite za rekreacijo?

Sudoku