Rekord pod vprašajem: Izkušeni Jasmin Handanović ima težave

Marko Kovačevič, 29.11.2019
Andrej Petelinšek

Izkušeni vratar Maribora bi moral jutri postati najstarejši nogometaš z nastopom v prvi ligi, a zadnje novice iz Ljudskega vrta niso spodbudne.

Odštevanje oziroma, če hočete, seštevanje dni do rekorda bi se moralo jutri ob 16.55 končati. Če bo Jasmin Handanović na tekmi proti Triglavu poveljeval obrambi nogometašem Maribora, bo z 41 leti in 306 dnevi postal najstarejši nogometaš, ki je kadarkoli igral v prvi ligi, za štiri dni popravil mejnik Amela Mujčinovića, dolgoletnega vratarja Celja, iz septembra 2015.

A zadnje novice iz Ljudskega vrta niso spodbudne. "Mislim, da Handa ne bo nared," je pred današnjim treningom povedal trener vijoličastih Darko Milanič. Izkušeni čuvaj mreže je spet začutil bolečine v kolenu, zaradi katerih je izpustil del treningov med zadnjim reprezentančnim premorom. Do nedeljskega gostovanja v Kidričevem, kjer je s spretnimi obrambami pomagal moštvu do zmage z 2:0, je bil nared, zdaj pa je njegov nastop pod večjim vprašajem. "Rekord bomo prestavili," je z resnim glasom dejal Milanič.

Branilce naslova po jutrišnji tekmi s Triglavom čaka še zadnje gostovanje v letu 2019. V sredo se bodo v Velenju udarili z zadnjim Rudarjem. Trener v finišu jesenskega dela sezone najbrž ne bo mogel računati na pomoč Roka Kronavetra. Nastope izkušenega napadalnega vezista je pod vprašaj postavila poškodba aduktorja na zadnji tekmi proti Aluminiju.

Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku