Radenci: Dijaki in učitelji z upokojenci

Filip Matko Ficko, 24.12.2018
Filip Matko Ficko

V dvorani Dijaškega doma Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci je potekala slovesnost ob prazniku Dneva samostojnosti in enotnosti Republike Slovenije.

Sloves dobre šole še vedno pripada Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci, čeprav so tudi Radenci kot kraj nekoč v Sloveniji (pa tudi nekdanji SFR Jugoslaviji) sloveli kot neke vrte »Meka slovenskega turizma«. Tega so se spominjali nekdanje delavke in delavci ter učitelji te šole, sedaj upokojenke in upokojenci. V dvorani Dijaškega doma te šole je namreč bilo v petek, 21. decembra dopoldne, izredno slovesno. Šlo je za slovesnost ob prazniku Dneva samostojnosti in enotnosti Republike Slovenije, (ki ga sicer praznuje 26. decembra!), dijakinje in dijaki SŠGT Radenci pa so se ob tem predstavili s kulturnim programom.

image
Filip Matko Ficko Dijakinje in dijaki SŠGT Radenci med nastopom.
 
image
Filip Matko Ficko Nina Hari (levo) in Anja Lang sta povezovali program.
 

Po odigrani himni so se pred državnim praznikom nastopajoči dijakinje in dijaki predstavili kot recitatorji (Tu je moj dom, Bodi zdrava domovina, Ko bom tih in dober; razmišljanje o praznikih Sare in Žige iz 3.ab razreda; zgodba o iskalcu dijakov 3. Ta in 3. Tb razreda ter za konec voščila za Božič in novo leto v različnih jezikih sveta), pevci (karaoke 4.Ta razreda; reperja iz 2.ab razreda), glasbeniki (harmonikarja Polona in Žan), žonglerji (spretnosti z žogo Atanas Yankov Milkov iz 1.ab razreda), predstavitev ekskurzije po Primorski 2. Ta in 2. Tb razreda ter predstavitev projekta FlagShip dijakov 4. Ta in 4. Pt. Program sta spretno povezovali dijakinji Nina Hari in Anja Lang. Vsemu temu je pritrdila v svojem slovesnem nagovoru tudi njihova ravnateljica Janja Prašnikar Neuvirt.

image
Filip Matko Ficko Ravnateljica SŠGT Radenci Janja Prašnikar Neuvirt.
 

Ravnateljica je pozneje v prostorih šole pozdravila vse upokojenke in upokojence ter jim za darilo predala knjigo o mednarodnem projektu več srednjih šol (med temi tudi SŠGT Radenci) - projektu FlagShip. Sledilo je skupno praznično kosilo, ki so ga pripravili ter postregli dijakinje in dijaki pod mentorstvom svojih učiteljev: Zdenke Mesarič, Dušana Zelka in Petra Pertocija.

image
Filip Matko Ficko Nadvse slovesno v šoli ob kosilu.
 
image
Filip Matko Ficko Knjiga mednarodnega projekta FlagShip.
Anketa

Kje se boste hladili in sproščali to poletje?

Sudoku