Prva liga prekinjena do preklica, nogometaši na igrišče po najboljšem scenariju maja

Marko Kovačevič, 23.3.2020
Sašo Bizjak

NZS je potrdila, da se tekmovanja pod njenim okriljem ne bodo nadaljevala pred 2. ali 9. majem

Nogometna tekmovanja v Sloveniji so prekinjena. In tako bo ostalo do preklica, je na seji odbora za nujne zadeve sprejela Nogometna zveza Slovenije. Po najbolj optimističnem scenariju naj bi se nogometaši v prvi ligi na igrišča vrnili v začetku maja, so potrdili pri krovni nogometni organizaciji v državi.

S podaljšanjem prekinitve tekmovanja, ki jo je povzročila pandemija novega koronavirusa, želijo zaščititi zdravje nogometašev, navijačev in funkcionarjev. "V trenutni situaciji, ko je nemogoče napovedati konec epidemije, je najpomembnejša skrb NZS in klubov zdravje nogometašev. S podaljšanjem prekinitve bodo klubi lažje planirali svoje aktivnosti. Zdaj je najpomembnejše, da ostanemo doma in naredimo tisto, kar lahko, da skupaj premagamo epidemijo," je v sporočilu za javnost zapisal predsednik NZS Radenko Mijatović.

Kot so še sporočili iz Brda pri Kranju, se bodo nogometna tekmovanja nadaljevala po odločitvi državnih organov o prenehanju izrednih ukrepov, ki se nanašajo na prepoved ali omejitev javnih prireditev. Ker je evropska nogometna zveza Uefa evropsko prvenstvo preložila na poletje 2021, imajo nacionalne zveze na voljo mesec več, da državna prvenstva spravijo pod streho. Strokovne službe NZS pripravljajo rezervne scenarije za nadaljevanje tekmovanj. "V vsakem primeru pa ne gre pričakovati, da se bodo tekmovanja pod okriljem NZS nadaljevala pred 2. oziroma 9. majem," so še zapisali v sporočilu za javnost.

Anketa

Kaj menite o ukrepu, ki dovoljuje upokojencem nakupe izključno med 8. in 10. uro?

Sudoku