Priznanja krvodajalcem – seniorjem

Filip Matko Ficko, 2.9.2018
Filip Matko Ficko

Krajevna organizacija Rdečega križa Tišina – Gradišče je pripravila srečanje svojih prostovoljnih darovalk in darovalcev najžlahtnejše življenjske tekočine, krvi.

Krajevna organizacija Rdečega križa Tišina – Gradišče, ki deluje kot ena 42 krajevnih organizacij v okviru Območnega združenja RKS Murska Sobota ter kot ena izmed skoraj 900 krajevnih organizacij v 56 območnih združenjih Rdečega križa Slovenije je pripravila srečanje ter druženje svojih prostovoljnih darovalk in darovalcev najžlahtnejše življenjske tekočine – krvi v nedeljo, 26. avgusta opoldne.

image
Filip Matko Ficko Nagrajeni krvodajalci – rekorderji.

V posebnem prireditvenem šotoru pri cerkvi na Tišini v Prekmurju je potekala slovesnost, ki jo je s predajo priznanj številnim darovalkam in darovalcem krvi pripravila tamkajšnja predsednica Krajevne organizacije RKS Lidija Grah s svojimi prostovoljkami in prostovoljci.

image
Filip Matko Ficko Zahvala Štefana Titana v imenu nagrajenih.

Posebej nagrajena je ob tej priložnosti bila peterica krvodajalcev – rekorderjev (seniorjev): Štefan Titan iz Tropovec (111 darovanj krvi), Branko Farič iz Tropovec (107 darovanj krvi), Štefan Lukač iz Rankovec (104 darovanja krvi), Iztok Trček s Tišine (100 darovanj krvi) in Franc Kuhar s Petanjec (trenutno stanovalec DOSOR-ja v Radencih 100 darovanj krvi).

Izmed gostov so srečanje krvodajalk in krvodajalcev pozdravili: župan Občine Tišina Franc Horvat, podpredsednik Območnega združenja RKS Murska Sobota Jože Trajber in predstavnica Centra za transfuzijsko medicino pri UKC Maribor dr. Danijela Uležič Paučič, spec. transf. med.

image
Filip Matko Ficko Nastop mladih recitatorjev.

Posebni kulturni program so pripravili učenke in učenci Osnovne šole Tišina pod vodstvom mentoric Irene Kutoš, Heme Hanc in Valerije Trajber: učenka Karin Avguštin je ob harmoniki učenca Leona Avguština zapela; učenki Zara Petrovič in Tara Titan sta govorili o mlečni hrani; učenci Maša Grah, Urška Kreft in Gregor Hanc so zaigrali kot trio saksofonistov; učenki Julija in Gaja Šinko sta recitirali pesmico o zabavi: starejša folklorna skupina OŠ Tišina pa je zaplesala in ker so to bili letos devetošolci, so se istočasno poslovili od mentorice Valerije Trajber.

image
Filip Matko Ficko Zaplesali so mladi folkloristi.
Anketa

Se boste zaradi trenutne epidemološke slike odpovedali dopustu na Hrvaškem?

Sudoku