Priljubljeni glasbenik s koncerti služi milijone, sin je brezdomec: "To je šovbiznis"

A.L., 16.5.2019
Profimedia

18. junija bo prvič nastopil pred slovenskim občinstvom.

O priljubljenem glasbeniku Tomu Jonesu, ki bo junija nastopil tudi v Ljubljani, se v zadnjem obdobju v medijih ne govori prav veliko. Le tu in tam v medije pricurlja kakšna novica, a ta običajno ni najbolj spodbudna. Lani je v medijih denimo odmevala novica o Jonesovem sinu. Glasbenik Jonathan Berkery živi kot brezdomec, svojega očeta Toma Jonesa pa ni še nikoli srečal v živo. O njunem srečanju naj bi sanjal celo življenje, a se mu želja nikoli ni uresničila. Priljubljeni glasbenik ni nikoli javno priznal sina Jonathana, pa čeprav so leta 2008 z DNK-analizo ugotovili, da je oče.

A sanje Jonathana Berkerya še niso povsem ugasnile. "Rad bi ga videl, preden bo prepozno in bo že umrl. Rad bi se z njim pogovarjal o običajnih stvareh," je medijem dejal Jonathan, ki pravi, da je srečen, kadar dobi kakšno odejo, saj je spati v zaklonišču res neprijetno. Kadar nastopa, mladenič, ki živi v New Jerseyju v zavetišču za brezdomce, uporablja umetniško ime Jon Jones. 

"To je šovbiznis, ljubica"

78-letni Tom Jones naj bi leta 1987 imel kratko avanturo z manekenko Katherine Berkerey, ki jo je spoznal v enem izmed newyorških nočnih klubov. Odločil se je, da jo povabi na svoj koncert, večer pa sta končala v njegovem hotelskem apartmaju. Kljub temu, da je šlo zgolj za afero za eno noč, je manekenka čez tri mesece Tomovega menedžerja obvestila, da je noseča. A pevec se na to ni požvižgal. "To je šovbiznis, ljubica. Stori, kar moraš," ji je zabrusil. 

image
Profimedia

Tudi v letih, ki so sledila, Jones, ki naj bi spal z več kot 250 ženskami, očetovstva ni priznal. Test očetovstva je leta 2008 opravil šele po odredbi sodišča. Izkazalo se je, da je Katherine Berkerey govorila resnico. Jones je za sina finančno skrbel do njegove polnoletnosti, a največje želje Jonatthana Berkeryja, da bi se srečala v živo, ni izpolnil.

"Že v otroštvu sem mamo nenehno spraševal o očetu. kazala mi ga je v časopisih in mi dopovedovala, da zaradi nastopov po vsem svetu nima časa biti z nama," se spominja 31-letnik. Resnico je izvedel pri desetih letih. Novica, da očeta ne bo nikoli srečal, je močno zaznamovala mladega Jonatthana, ki je kasneje imel veliko težav z drogami. Na nov začetek z očetom je upal leta 2016 po smrti Tomove soproge. To se ni zgodilo, še vedno pa ohranja dober odnos z mamo.

Sicer pa je 78-letni glasbenik v življenju imel na stotine avantur. Med drugim so bile njegove ljubimke Mary Wilson iz glasbene skupine Supremes, Marjorie Walace, ki je bila leta 1973 okronana za mis sveta, in manekenka Katherine Berkery. Pevec je povedal, da se mu ni nikoli zdelo, da bi bil, kljub aferam, njegov zakon ogrožen. 

Tom Jones prihaja v Ljubljano
Tom Jones se je aprila odpravil na ameriško-evropsko turnejo, v sklopu katere bo 18. junija prvič nastopil pred slovenskim občinstvom. V ljubljanskih Stožicah bo predstavil presek svoje več kot 50-letne glasbene kariere, vključujoč številne uspešnice. 
Vstopnice lahko kupite TUKAJ.
Anketa

Se boste letos našemili za pusta?

Sudoku