Prihajajo ranjeni Celjani

Bojan Bauman, 16.5.2019
Edi Einspieler-fa Sherpa

V Mariboru jutri pričakujejo aktualne rokometne državne prvake - domačini po 20.15 v dvorani Tabor računajo na presenečenje

Pred mariborskimi rokometaši je nov izziv. V jutrišnjem dvoboju z Celjani so resda v podrejenem položaju; a aktualni državni prvaki v končnici ne kažejo prepričljivih predstav. Prejšnji konec tedna so izgubili pokalni naslov. Že v polfinalu so jih takrat premagali Velenjčani, proti katerim niso izgubili 27 zadnjih dvobojev. Vse to vodi do zaključka, da v celjski vrsti ni vse na svojem mestu. So Celjani res ranljivi, lahko položijo orožje tudi na gostovanju v Mariboru?

​Prav veliko razlogov za optimizem nimajo niti Mariborčani. V tej sezoni so proti Celjanom doživeli že štiri poraze. Pri tem so bili samo na pokalni tekmi do zadnjih minut enakovredni. Preostale tekme so se končale v premoči celjskih rokometašev. Ti so po porazu v pokalnem finalu dobili posebno nalogo - naslov državnih prvakov si morajo zagotoviti na naslednjih dveh tekmah, z dvema zmagama. Jutri bo zato zanje v Mariboru mogoč en sam scenarij - domačine je treba prisiliti, da položijo orožje. Branikovci so v tej sezoni izgubili vse dvoboje tudi z Velenjčani in Ribničani. Proti "veliki trojici" še nimajo uspeha in to je lahko frustracija za igralce. Hkrati ne morejo nič izgubiti, od njih nihče ne zahteva zmage, pritisk pred tekmo ne obstaja.

To je situacija, v kateri si lahko v sedmem krogu končnice v petek po 20.15 na Taboru obetamo lepo, borbeno predstavo. "Na začetku smo si zadali cilj, da bi radi presenetili eno od vodilnih treh ekip. Na žalost nam v dosedanjem poteku sezone to še ni uspelo in pred nami je zadnja priložnost za dosego tega cilja. Zavedamo se, kako težka naloga nas čaka, saj bodo Celjani po neuspehu v zaključku pokala želeli popraviti vtis. V Maribor bodo zagotovo prišli zelo motivirani, a mi se s tem ne bomo preveč obremenjevali. Želimo preprosto pokazati vse, kar znamo, se boriti. V tem primeru se nam ni treba bati za končni rezultat," razmišlja kapetan Mariborčanov Tadej Sok.

Petkov obračun ne bo za nobeno ekipo odločilen, gre predvsem za prestiž. Mariborčani se letos s Koprčani borijo za četrto mesto v prvenstvu, a sta obe ekipi pri tem v končnici precej neuspešni. Odločal bo njun medsebojni dvoboj, čez dva kroga v Mariboru. Pred tem Mariborčani igrajo še v Loki, ki je trenutno najslabša ekipa v končnici. Lahko bi rekli, da imajo ugoden razpored. Na drugi petkovi tekmi se bosta merili ekipi Loke in Gorenja. Ribnica v soboto gosti Koprčane.

Cilj Mariborčanov - premagati vsaj eno od ekip, ko sodijo v veliko trojico - v tej sezoni še ni uresničen
Anketa

Ali ste se letos že osvežili v morju?

Sudoku