Preložene igre, preložena upokojitev

STA, 26.3.2020
EPA

38-letni sprinter Justin Gatlin bo športno upokojitev prestavil za eno leto

Ameriški atlet Justin Gatlin je po preložitvi olimpijskih iger v Tokiu preložil tudi svojo upokojitev. V pogovoru za spletno stran TMZ Sports je 38-letni sprinter potrdil, da je olimpijski motiv prevelik, da bi se v tem trenutku poslovil od atletskih stez. "Mislim da mnogo ljudi meni, da čas dela proti meni in drugim športnikom, ki se bližajo četrtem desetletju življenja. Toda to je daleč od resnice. Res sem se letos nameraval upokojiti, a bom brez težav zdržal še eno leto," je dejal Gatlin.

Navdih mu daje igralec ameriškega nogometa Tom Brady, šestkratni prvak lige NFL, ki je letos našel nov izziv in pri 41. letih podpisal pogodbo z ekipo Tampa Bay Buccaneers. "Kar se dogaja v zvezi z Bradyjem, mi daje upanje. Mogoče le ne bo taka norost, če bom pri 40. letih še aktiven. Mislim, da naslednje leto kakšne velike razlike ne bo. Resda sem si govoril, da do 40. leta ne bom tekel. To je bilo moje trdno stališče. Toda vse bližje, ko sem tem letom, bolj si želim teči," Američan v letih ne vidi težav.

Gatlin ima z olimpijskih iger že komplet kolajn. Olimpijski prvak je bil leta 2004 v Atenah, v Riu leta 2016 je bil srebrn, v Londonu 2012 bronast, v Pekingu pa zaradi dopinga, ki je tudi zaznamoval njegovo kariero, saj so ga kaznovali dvakrat (obakrat so mu kazen prepolovili, prvič z dveh na eno, drugič pa z osmih na štiri leta prepovedi tekmovanj), ni sodeloval.

S svetovnih prvenstev ima štiri zlate kolajne. Posamično je v Helsinkih leta 2005 osvojil zlato v obeh sprinterskih disciplinah, na 100 metrov je bil prvak leta 2017 v Londonu, lani pa je zasedel drugo mesto, premagal ga je rojak Christian Coleman.

 

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku