Predbožično srečanje ljubljanskih godbenih veterank in veteranov

Milan Pavliha, 21.12.2018
Anton Zupanc

Pred nekaj dnevi so se zbrali »Pri Micki« na tradicionalnem predbožičnem srečanju s svojimi sopotnicami člani kulturnega društva Godba ljubljanskih veteranov (GLV).

Soproge je predsednik pozdravil, nič drugače, kot vsa prejšnja leta: Brez vas, nas, še vedno zaljubljenih in zavzetih za glasbo, ne bi bilo!

image
Anton Zupanc
image
Anton Zupanc

Kljub težavam, ki jih pestijo v tretjem in četrtem življenjskem obdobju, so veseli, če so skupaj ne le pri muziciranju, temveč tudi pri druženju.

image
Anton Zupanc
image
Anton Zupanc

Letošnje leto končuje GLV že štirinajsto koncertno leto s 23 nastopi in koncerti orkestra in petimi koncerti Kvarteta klarinetov. Društveni strokovni odbor je ocenil, da je bil program dela GLV v letu 2018 kvalitetno izveden, za kar gre v precejšnji meri zasluga dirigentu Juriju Cizeju, ki ga predlaga strokovni odbor za umetniškega vodjo - dirigenta tudi za prihodnje jubilejno leto.

V jubilejnem letu bo še kako potrebno razumevanje in podpora soprog, da bodo njihovi možje ostali pri močeh in zdravju za muziciranje celo leto, nekateri celo v več orkestrih in folklorah.

image
Anton Zupanc
image
Anton Zupanc
image
Anton Zupanc

V petek bodo pred Mestno hišo že ob 6. uri zjutraj, kjer bodo sodelujoči na dobrodelnem maratonu na Radiu 1, kjer zbirajo pomoč za družine v stiski. Po božiču, na Štefanovo, pa bo tradicionalni božični koncert Kvarteta klarinetov GLV v Plečnikovi cerkvi v Šiški.

image
Anton Zupanc
Anketa

Bosta sami vnovčili turistični bon, s katerim država skuša pomagati turističnemu gospodarstvu v Sloveniji?

Sudoku