Pred nami topel in sončen vikend, v začetku prihodnjega tedna sprememba

M.R., 22.3.2019
Sašo Bizjak

Meteorologi napovedujejo topel in sončen konec tedna, a že v ponedeljek nas bo zajela fronta, ki bo prinesla tudi padavine.

Ta konec tedna bo lep in sončen. Danes bo jasno z nekaj prosojnimi oblačnimi koprenami, na Primorskem pa bo še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 17 stopinj, na Goriškem, kjer bo najtopleje, pa celo do 20 stopinj Celzija. Vremenski vpliv bo ugoden za ljudi in ob sončnem vremenu spodbuden, piše v biovremenski napovedi agencije za okolje (Arso)

Jutri bo še bolj jasno, jutranje temperature bodo okoli 0 stopinj, najvišje dnevne pa bodo celo od 17 do 22 stopinj Celzija. V nedeljo se bo prav tako nadaljevalo takšno vreme, temperature pa bodo še nekoliko višje. 

V začetku prihodnjega tedna prihaja fronta

Že v ponedeljek ali torek pa bo naše kraje zajela fronta, ki bo prinesla oblake in padavine. Vendar le v obliki dežja, pravi dežurni meteorolog pri Arsu Uroš Strajnar. Za tem se bo občutno ohladilo in v prihodnjem tednu si lahko po umiku omenjene fronte obetamo suho in sončno vreme ter temperature do okoli 12 stopinj Celzija, v jutranjem času okoli ničle. Spet bo namreč zapihal severni veter, na Primorskem pa burja. 

Takšno vreme se bo po besedah Strajnarja nadaljevalo vse do naslednjega konca tedna. Kakšno bo vreme prihodnji vikend, pa je za zdaj še nemogoče napovedati, je zaključil Strajnar.

Anketa

Kako se zaščitite pred komarji?

Sudoku