Pred koncem leta še rojstni dnevi

Filip Matko Ficko, 27.12.2018
Filip Matko Ficko

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je v času dveh mesecev, novembra in decembra, praznovalo svoj rojstni dan skupno 26 stanovalk in stanovalcev.

Bila sta med slavljenci dva z okroglima jubilejema (Frančiška Vidovič – 80 let in Ivan Kropec - 70 let), z največ leti je bila tokrat 98-letna Frančiška Mlinarič, a z najmanj leti 58-letna Barbara Šerbec – Šerbi. Vsem so 27. decembra dopoldne razdelili rezine praznične torte, ki so jo pripravili v DOSOR-jevi kuhinji (slaščičarni), pa tudi darilca: vrečke dišeče sivke.

image
Filip Matko Ficko Zbrani v veliki DOSOR-jevi restavraciji.
 
image
Filip Matko Ficko Niko (harmonika) in Sergej (bas) Vršič sta odlična muzikanta.
 
image
Filip Matko Ficko Darilca vsem: vrečke z dišečo sivko.
 

Zadnje rojstnodnevno praznovanje stanovalke in stanovalcev tega doma v letošnjem letu sta pripravili gospodinji Suzana Kočar in Vesna Razboršek. Slednja je namenila pozdrav slavljenkam in slavljencem, njihovim svojem, kakor tudi ostalim zbranim. Brata, Niko s harmoniko, a Sergej Vršič z basom, pa sta poskrbela za praznično vzdušje s pravimi domačimi skladbami (Avsenika in Slaka), da so številni z njima tudi zapeli. Njuna mama, DOSOR-jeva gospodinja Silvija, pa se je trudila razrezati slavnostno torto, da je vsak dobil svojo rezino.

image
Filip Matko Ficko Rezine torte bodo za vse.
 
image
Filip Matko Ficko Čestitke obeh za 2019: Vesne (levo) Razboršek in Suzane Kočar.
Anketa

Ali načrtujete, da boste v letošnji poletni sezoni obiskali Hrvaško?

Sudoku