Praznovanja Valentina v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, 14.2.2019
Filip Matko Ficko

Nekoč so kmečki ljudje pravili: "Valentin prinese ključe od korenin!" Zatorej je za 14. februar veljalo tudi, da je to prvi spomladin.

A okrog Valentinovega bo letos nekaj posebnega v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Praznik zaljubljencev, kot Valentinovo v glavnem poznamo danes, bodo »obdelali« kar z nekaj prireditvami.

image
Filip Matko Ficko Lansko leto veselo na dementnem oddelku.
 

Tako bo delovna terapevtka Andreja Čuk Singhateh na dementnem oddelku pripravila, v sodelovanju z DOSOR-jevimi prostovoljci, Valentinov glasbeni dopoldan že v sredo, dan pred praznovanjem Valentina. V goste bi naj prišel ljudski godec – harmonikar Robert Majerič iz Spodnjih Ivanjcev, ob njem pa še kitarist in pevec Jože Farkaš Obilo iz Radencev in morda še kdo.

Preverjeni odlični organizatorki in vodji zabavne prireditve karaoke, gospodinja Mojca Kumlanc in kuharica Maja Zamuda, bosta na sam praznični Valentinov dan, 14. februarja ob 15. uri v avli DOSOR-ja, pozdravili ter napovedali številne nastope posameznic in posameznikov izmed stanovalcev in zaposlenih v DOSOR-ju, kot tudi zunanjih ljubiteljev petja, igranja in plesa.

image
Filip Matko Ficko Lanskoletne karaoke ob Valentinu in pustu.
 

Konec tedna, v soboto, 16. februarja ob 14. uri, bodo v DOSOR-ju nastopili fantje dalmatinske klape Solaris iz Šibenika, ker zaradi zaposlitev ne morejo na gostovanja med tednom. Njih nastop bo v predprostoru DOSOR-jeve knjižnice, v 4. nadstropju doma in najverjetneje bodo ponovno navdušili s svojim nastopom. A s tem še Valentinovih prireditev ne bo konec.

image
Filip Matko Ficko Dalmatinska klapa Solaris iz Šibenika.
 

Valentinova tombola je napovedana za četrtek, 21. februarja ob 9.30, v velikem restavracijskem prostoru DOSOR-ja, še isti večer, med 18. in 21. uro, pa bo v DOSOR-jevi kavarnici Traminček tradicionalni seniorski večer, ki je zaradi druge prireditve na tretji četrtek v mesecu januarju letos odpadel.

image
Filip Matko Ficko Eden izmed lanskoletnih seniorskih večerov.
Anketa

Boste to pomlad urejali svoj vrt?

Sudoku