Praktično: Trik s kovancem pokaže, ali je med dopustom v vašem domu zmanjkalo elektrike

L. P. L., 16.7.2019
Profimedia

Ko se boste vrnili z dopusta bo jasno, ali je zmanjkalo elektrike in koliko časa je ni bilo.  

Ko se odpravimo na dopust, največkrat pustimo delovati naše skrinje in zamrzovalni del hladilnika, kjer shranjujemo meso, zelenjavo, pripravljene jedi in ostala živila. Po prihodu domov pa se včasih zgodi, da po digitalnih urah in ostalih napravah, ki potrebujejo elektriko, ugotovimo, da med našo odsotnostjo elektrike nekaj časa ni bilo.

In kako vemo, koliko časa ni bilo elektrike, ali so živila v skrinji še uporabna, so se med našo odsotnostjo popolnoma odtalila, nato pa spet zamrznila, ko se je elektrika vrnila?

Teh vprašanj ne bo več in vi boste veliko bolj mirni na dopustu, če boste zamrznili kovanec.

Kaj lahko storite?

Preden se za več dni ali tednov odpravite od doma, nalijte v plastični kozarec vodo in jo zamrznite. Ko voda v kozarčku popolnoma zamrzne, nanjo položite kovanec in postavite v skrinjo.

image
Profimedia Zamrznjen kovanec vam bo povedal, za koliko časa je zmanjkalo elektrike.

Ko se boste vrnili z dopusta bo jasno, ali je zmanjkalo elektrike in koliko časa je ni bilo. Če bo kovanec še vedno na vrhu kozarčka, so ostala živila med vašo odsotnostjo zamrznjena. Če bo kovanec na sredini lončka, je sicer zmanjkalo elektrike, a živila v skrinji se niso popolnoma odtalila. Če pa boste našli kovanec povsem na dnu plastičnega lončka, je odgovor jasen – živila so se odtalila in spet zamrznila in je najbrž bolje, da jih ne uporabite.

Anketa

Koliko denarja zapravite za božično-novoletna darila?

Sudoku