Praktično: Polepšajmo dom, uporabimo stare stvari za nove okrasitve

Petra Logar, 12.3.2019
Profimedia

Zima se počasi poslavlja, čas je, da stanovanju pridihnemo kanček pomladi in s tem v dom spustimo svežino.

Tako kot se menjajo letni časi, je prav, da se menja tudi izgled našega stanovanja. S tem, ko domu namenjamo nekaj pozornosti tudi z okraševanjem, ustvarjamo bolj prijetno počutje. Ker je pred vrati pomlad, ki prinaša več svetlobe, zelenja, sončnih žarkov in svežega zraka, naj tudi naša pomladna dekoracija sporoča prav to.

image
Profimedia

Ne potrebujete veliko denarja, le nekaj naravnih materialov, domišljije in časa, v poštev pa pridejo tudi predmeti, za katere ste morda menili, da so že odslužili svojemu namenu in so postavljeni v kak temačen kot, kjer ste nanje pozabili.

image
Profimedia

Ali veste, da lahko stari škornji služijo za čudovito dekoracijo?

Vanjo nasujte zemljo, nato pa potaknite v zemljo čebulnice. Postavite na toplo in svetlo mesto in kmalu boste imeli izvirno dekoracijo, ki jo lahko postavite na hodnik, balkon ali teraso.

image
Profimedia

Dežnik ni le balon, lahko je še veliko več

Stari in odsluženi dežnik lepo ponazarja deževno vreme, s katerim se pomlad pogosto začini. Da pa ne bodo deževni dnevi dolgočasni, stari dežnik spremenite v čudovito pomladno dekoracijo. Potrebujete nepoškodovano plastično vrečko, vanjo nasujte zemljo, posadite pomladne cvetlice ali čebulnice, nato pa jo previdno pričvrstite v notranjost dežnika. Tega postavite v kot predsobe na svetlo mesto ali pa obesite na vhodna vrata.

image
Profimedia

Staro vedro

Odsluženo vedro je lahko odličen spomladanski okras vašega doma. Če prepušča vodo, potem najprej v notranjost dajte nepoškodovano plastično vrečko ali pa lonček za lončnice, ki se prilega vedru. Nato dodajte zemljo ter posadite spomladanske čebulnice ali pa sadike. Vedro bo krasilo vaš vhod, postavite pa ga lahko tudi na teraso ali balkon.

image
Profimedia
Anketa

Se boste zaradi trenutne epidemološke slike odpovedali dopustu na Hrvaškem?

Sudoku