Praktično: Nežen domači dezodorant iz soda bikarbone in kokosovega masla

S. B., 3.3.2020
Profimedia

Če uživate v izdelavi domačih kozmetičnih pripravkov iz preverjenih sestavin, lahko na zelo preprost način izdelate dezodorant po svoji želji brez umetnih snovi in kemikalij.

Seveda naravni dezodoranti velikokrat niso tako zelo učinkoviti kot industrijski, a se z njimi izognete umetnim snovem, ki lahko dražijo vašo kožo. Med najenostavnejšimi za pripravo ima za osnovni sestavini sodo bikarbono in kokosovo maslo.

Potrebujemo:

15 g ​kokosovega masla

15 g karitejevega masla

20 g ​glicerina

30 g ​sode bikarbone

30 g ​koruznega škroba

​eterično olje po izbiri

image
Profimedia

Priprava:

Na pari segrejte oba masla, da se počasi stopita. Med mešanjem dodajte sodo bikarbono, koruzni škrob in glicerin ter pazite, da v zmesi ne nastanejo grudice. Ko se sestavine povežejo, posodo za deset minut postavite na sobno temperaturo in nato dodajte 15 kapljic eteričnega olja.

Če želite nekoliko bolj osvežujoč vonj, izberite limetino eterično olje. Za prepričljiv bogatejši vonj sta primerna žafran ali rožmarin.

Ko je olje umešano, zmes prelijte v izbrano embalažo in pustite, da se hladi vsaj štiri ure. Najprimernejše so majhne pločevinaste posodice.

Najlažje je dezodorant nanašati kot kremo na še vlažno pazduho. Doma pripravljen dezodorant je priporočljivo porabiti v šestih mesecih, medtem pa ga hranite zaprtega na suhem in ne pretoplem mestu.     

Anketa

Kaj menite o ukrepu, ki dovoljuje upokojencem nakupe izključno med 8. in 10. uro?

Sudoku