Praktično: Kako po hujšanju rešiti svojo garderobno omaro?

Denis Živčec, 15.10.2019
Profimedia

Če ste izgubili precej kilogramov, to še zdaleč ne pomeni, da morate celotno staro garderobo vreči stran, le nekaj ustvarjalnosti potrebujete.

Občutek, ki ga skoraj zagotovo poznate: včasih so hlače v pasu preozke, včasih pa je bolj udobno v njih sedeti. Petkilogramska nihanja telesne teže so nekaj povsem običajnega in na naše življenje ne vplivajo prav zelo. Vsaj ne, če vaše nihanje ni večje kot med dvema konfekcijskima številkama. A kako rešiti svojo modno kolekcijo, če izgubimo večjo količino telesne teže? So vsi naši XXL-kosi obsojeni na slovo? Niti slučajno.

Preveliki kosi so tako ali tako v modi

Ohlapna oblačila lahko naredimo ožja s pasovi, sponkami in vozli. Ohlapne obleke, ki jih dopolnimo s skrbno izbranimi modnimi pasovi, dobijo povsem novo življenje, saj s pasom lepo poudarijo našo novo vitko linijo. Stranski vozel naredi iz velike ohlapne majice trendovski "crop top". Široke kratke rokave lahko zavihamo, s tem se nekoliko zoža tudi celotni zgornji del majice. Če hkrati majico zelo ohlapno zatlačimo za pas, bo to naši postavi navidezno odvzelo še nekaj centimetrov obsega. Novopečenim suhcem gredo na roko tudi aktualni trendi. Že nekaj časa je na pohodu "oversize", kar pomeni, da se vse vrti okoli načrtno prevelikih modnih kosov. Možnosti kombiniranja starih oblačil je tako nešteto in nihče ne bo vedel, da gre za spomine na neke druge čase.

​Široke majice in bluze so sijajne

Široke majice in bluze so sijajne, odlično se razumejo z zelo oprijetimi kavbojkami in pajkicami. Nekoliko težavnejše so preširoke hlače. Tukaj vam bo še najbolj pomagala kakšna izkušena šivilja, ki jih bo zožala, ali pa iz velikih starih kavbojk naredila ozko novo krilo. Ustvarjate lahko seveda tudi sami, saj na spletu najdemo na stotine posnetkov, ki nazorno kažejo, kako lahko domačo dnevno sobo spremenimo v krojačnico.

image
Profimedia

Nič ni narobe s širokimi jaknami s prevelikimi rameni. Sodeč po tem, kar smo videli na modnih tednih, bo takšna moda leta 2020 skoraj zapovedana. Prevelike jakne lahko nadgradimo z odštekanimi broškami, skupaj z veliki uhani pa delujejo sproščeno in ženstveno.

Ožanje vsega se ne splača

Če vam ni težko za svoja oblačila plačati dvakrat, poiščite enega tistih zadnje čase sila aktualnih modnih oblikovalcev, ki ustvarjajo iz starih oblačil. Ne gre zgolj za ožanje, ampak za združevanje več kosov, rezanje, okraševanje, nadgrajevanje, drzno kombiniranje in iskanje novih modnih možnosti. Zelo v duhu novega tisočletja. Ni pa se treba panično držati vsakega kosa v svoji omari. Bodite ponosni nase. Uspelo vam je izgubiti nekaj odvečne teže, naredili ste nekaj dobrega za svoje zdravje, zato ni nič narobe, če se nagradite s kakšnimi povsem novimi kosi, s katerimi boste simbolno proslavili svoje novo življenje. Tehtno premislite, katera oblačila se vam splača nesti k šivilji. Lažje je zožati pleteno obleko kot pa suknjič. Med kose, ki so odlično videti tudi v zožani različici, spadajo krila v obliki črke V, saj ožanje drastično ne vpliva na njihovo obliko. Ne pričakujete, da bodo šiviljsko popravljena oblačila na vas stala tako ulito kot v izvirni velikosti.

image
Profimedia

Če močno shujšate, vam ni treba takoj kupiti nove omare oblačil. Z dobro prilegajočimi se kavbojkami, bluzo in pleteno jakno bodo vaši koraki v novo, lažje življenje preprostejši. To so tudi kosi, ki nam omogočajo nekaj manevrskega prostora, če v naslednjih mesecih kak kilogram pridobimo ali še dodatno izgubimo.

Anketa

Ali načrtujete, da boste v letošnji poletni sezoni obiskali Hrvaško?

Sudoku