Praktično: Iz domačega hladilnika do gladke kože

L. P. L., 2.7.2019
Profimedia

V poletnem času naša koža potrebuje posebno nego. Znano je, da mnogi sadeži in zelišča blagodejno vplivajo na kožo in jo negujejo ter preprečujejo izsušitev.

Ko gre za nego kože, je zagotovo najbolje, če posežemo po naravnih živilih. Našli smo dva odlična recepta, ki vsebujeta naravne sestavine za pripravo maske za obraz.

Melona in med

Ne pozabite na zdrave melone. V poletnem času jih je v izobilju, uporabite jih lahko tako za razne lepotne nasvete kot tudi za pripravo okusnih in osvežilnih jedi in napitkov. Melone so namreč polne vlaknin, mineralov, vitaminov in vode.

Ker vsebujejo vitamina E in K, so odlične tudi za nego kože. Ta dva vitamina kožo čistita, zdravita, mehčata in vračata elastičnost.

Melona vsebuje tudi vitamina A in C, ki pospešujeta regeneracijo kože in spodbujata nastanek kolagena.

Enkrat tedensko si lahko pripravite masko iz melone in medu. Spasirajte nekaj koščkov zrele melone, dodajte majhno žličko medu, dobro premešajte in nanesite masko na čist obraz, vrat in dekolte. Pustite delovati 20 minut, nato pa sperite s toplo vodo.

image
Profimedia Melona je odlična tudi za nego obraza.

Peteršilj

V prehrani je peteršilj nepogrešljiv. Je naravni diuretik, pomaga pri odvajanju odvečne vode iz telesa. Poln je vitaminov, mineralov in vlaknin. Dodamo ga lahko med solato, juho, k zelenjavi. Odličen je tudi za zdravje kože, z njim lahko poskušate odpraviti temne kolobarje pod očmi.

image
Profimedia Poleti naša koža potrebuje dodatno nego.

Za pripravo maske boste potrebovali nekaj vejic peteršilja. Tega na drobno sesekljajte, nato pa še pretlačite z leseno žlico ali v možnarju, da dobite čim več soka.

Nato v pripravljen peteršiljev sok namočite dva kosma vate in ju položite na predel pod očmi, kjer so temni kolobarji. Pustite delovati deset minut, nato pa sperite s toplo vodo. Ponavljajte dvakrat tedensko.

Anketa

Bosta sami vnovčili turistični bon, s katerim država skuša pomagati turističnemu gospodarstvu v Sloveniji?

Sudoku