Praktični vodnik od turističnih bonov do nepozabnih počitnic blizu doma

Oglasno sporočilo, 29.6.2020
Sava turizem

Od države sem dobil bone, kaj pa zdaj?

Država je po epidemiji korona virusa vsem prebivalcem Slovenije ponudila turistične bone, ki jih lahko po vsej državi unovčite od 19. junija dalje. Že veste, kje jih boste porabili in kako jih boste unovčili? Za vas smo pripravili nekaj uporabnih nasvetov, ki vam bodo celoten postopek močno olajšali. Sledite navodilom v članku in kot bi mignil boste brezskrbno uživali na počitnicah!

Kdo je upravičen do bonov, koliko so vredni in kdaj jih lahko unovčite

Kot vemo, je odrasla oseba, oziroma oseba, ki bo v letu 2020 dopolnila 18 let,  upravičena do bona v višini 200 €, mladoletna oseba (rojena po letu 2002) pa je upravičena do bona v višini 50 € . Boni ne obstajajo v fizični obliki, temveč so evidentirani kot dobroimetje upravičenca v informacijskem sistemu FURS (eDavki), kjer je mogoče tudi spremljati stanje svojega bona. Bon se lahko unovči od 19. junija letos do 31. decembra 2020 (zadnja možna nočitev 30.-31.12.2020). Če upravičenec bona ne izkoristi do 31. decembra 2020, bon zapade in ga ne more unovčiti kasneje.

Kaj dobim za turistične bone in komu ga lahko podarim

Zdaj, ko smo povzeli osnovne lastnosti bona, se lotimo tega, kaj lahko za bon dobimo in, ali ga v primeru, da na oddih ne bomo šli, lahko prenesemo na drugega?

image
Sava turizem

Pomembno je, da veste, da se bon lahko unovči le za nastanitev ali nastanitev z zajtrkom. Vse dodatne storitve, kot so večerje, kosila, gostinske storitve, se plačajo na recepciji izbrane destinacije. Boni se lahko unovčujejo v poljubnih zneskih pri različnih ponudnikih. Bon za mladoletnega upravičenca unovčijo zanj starši oz. zakoniti skrbniki ali druga oseba, h kateri je mladoletni upravičenec z odločbo pristojnega organa zaupan v varstvo in vzgojo in za mladoletnega upravičenca dejansko skrbi (npr. rejnik). Bon je prenosljiv med sorodniki v ravni vrsti do drugega kolena (stari starši, starši, otroci, otroci zakonca ali zunajzakonskega partnerja, vnuki), med zakonci in zunajzakonskimi partnerji, med partnerji v sklenjeni ali nesklenjeni partnerski zvezi, med otroci in njihovimi zakonskimi zastopniki, če to niso starši. V skladu z zakonom prenos med brati in sestrami ni mogoč. Bon je mogoče prenesti le enkrat, in sicer v celotni vrednosti bona. Če je upravičenec bon že delno koristil, bona v preostali vrednosti ni mogoče prenesti.

Kako narediti rezervacijo s turističnim bonom

Zdaj, ko veste, kaj dobite za svoj bon, kdaj ga lahko unovčite in ste se odločili, da ga uporabite za svoj oddih, vas čaka prijetno delo – izbor destinacije, kjer boste letos ustvarjali nepozabne spomine s svojimi najdražjimi. Druga polovica letošnjega leta je kot nalašč za odkrivanje najlepših kotičkov Slovenije in nekaj njih se zagotovo skriva tudi v Radencih! Če združimo več kot 135 let zdraviliške tradicije, termalne bazene, neprecenljive trenutke z družino,  legendarno mineralno vodo in nešteto možnosti za aktiven a sproščujoč oddih, je pred vami nedvomno oddih, ob katerem vam bo zaigralo srce. Pa vzemimo, da ste se teoretično odločili, da boste svoj bon unovčili prav v Zdravilišču Radenci, ki je del skupine Sava Hotels & Resorts, največje turistične skupine v Sloveniji.

Kako poteka rezervacija?

1.         Če rezervirate v klicnem centru na številki (02) 512 22 00, ob rezervaciji nujno povejte, da želite koristiti turistični bon.

2.         Če rezervirate na njihovi spletni strani, pred zaključitvijo rezervacije v okence »Posebne želje« nujno zapišite, da želite koristiti turistični bon.

Bivanje s turističnim bonom se plača ob prihodu na recepciji nastanitve. S turističnim bonom je mogoče poravnati najem ali nočitev z zajtrkom. Če boste rezervirali polpenzion, razliko za večerjo poravnate na recepciji.

4.         Že pred prihodom izpolnite potrebne obrazce, in sicer:

  • Potrditev unovčitve bona

Za hitrejšo prijavo na recepciji nujno prinesite zraven že izpolnjen obrazec, ki ga najdete na spodnji povezavi. Ob prihodu bomo potrebovali tudi osebne dokumente vseh, ki bodo bivali pri nas.

Potrditev unovčitve bona.

  • Pooblastilo tretji osebi za unovčitev bona (npr. otrok letuje s sosedom)

Če bo bon od otroka koristil nekdo, ki ni skrbnik otroka, ob prihodu prinesite izpolnjeno spodnjo izjavo, da se skrbnik otroka strinja s koriščenjem bona.

Pooblastilo tretji osebi za unovčitev bona .

  • Izjava o prenosu bona (npr. babica podari bon vnuku)

V primeru koriščenja bona družinskega člana ob prijavi priložite izpolnjeno izjavo na spodnji povezavi.

Izjava o prenosu bona.

5.         Ob prijavi imejte poleg navedenih obrazcev s seboj tudi identifikacijsko sredstvo za vse koristnike bona (osebna izkaznica ali potni list).

 
image
Sava turizem

Tako, zdaj ste uspešno izpeljali rezervacijo in lahko začnete pakirati! Ob tem vas bo morda zanimalo tudi, kako je na destinaciji poskrbljeno za varnost, ki je v teh časih pomemben del brezskrbnega oddiha. V skupini Sava Hotels & Resorts so recimo zato, da se boste lahko na počitnicah osredotočili le na sprostitev in razvajanje, v svojih hotelih in številnih edinstvenih namestitvah v objemu narave, vpeljali nove, nadgrajene ukrepe čistoče in higiene. Poimenovali so jih Sava Hotels & Resorts Higienski Standard Plus, ki več kot le upoštevajo priporočila pristojnih zdravstvenih inštitucij. Poleg tega, da ob prihodu na destinacijo vsak gost prejme komplet za osebno zaščito, ki vsebuje zaščitno masko in sredstvo za razkuževanje, dodatno pozornost namenjajo razkuževanju površin v nastanitvah. Za maksimalno dezinfekcijo namestitev uporabljamo najnovejšo tehnologijo popolne dezinfekcije sobe pred prihodom novega gosta, ki ima certifikat za učinkovito delovanje tudi proti korona virusu in na recepciji imamo nameščene termo kamere za preverjanje telesne temperature gostov.

Tako se na  počitnikovanju res lahko sprostite in svoj čas in energijo posvetite le uživanju v trenutkih, ki bodo ostali z vami za vedno!

 

Anketa

Se boste zaradi trenutne epidemološke slike odpovedali dopustu na Hrvaškem?

Sudoku