Povratna tekma v ruskem kegljanju

Barbara Virant, 14.9.2018
Barbara Virant

Stanovalci DEOS Centra starejših Gornji Grad so se po poletnem porazu znova pomerili proti stanovalcem DEOS Centra starejših Zimzelen Topolšica.

Stanovalci DEOS Center starejših Gornji Grad so imeli po poletnem porazu proti stanovalcem DEOS Center starejših Zimzelen Topolšica grenak priokus. S svojo igro niso bili zadovoljni; mučil jih je predvsem potisk krogle v desno. Namreč, zaradi varnosti in prostorske arhitekture je rusko kegljišče v Gornjem Gradu postavljeno tako, da morajo kroglo od sebe potisniti v levo in ne v desno, tako kot je v navadi. Na turnirju v Topolšici jim je to predstavljalo velik izziv in oviro do zadovoljstva nad svojo igro. Zato so se odločili, da v lepem septembrskem četrtku organizirajo »revanš«.

image
Barbara Virant

Na srečanje z zmagovalno ekipo prejšnjega turnirja so se vneto pripravljali in domač teren je obrodil sadove. Ekipa Gornji Grad je bila tokrat v skupni in delno tudi v posamični razvrstitvi uspešnejša od ekipe Zimzelena. Na to so bili stanovalci zelo ponosni. Odkrili pa so, da ni pomembno, s katere smeri potisneš kroglo, temveč to, da so se zaradi borbenosti ekip med stanovalci dveh domov stkale drobne nitke, ki so prerasle v prave športne prijatelje. Zmagovalci so bili v luči zaposlenih obeh DEOS-ovih domov vsi, ki so se zabavali, tako ekipi kot tudi navijači. Na koncu so bili zmagovalci vsi!

Anketa

Ali se boste cepili proti gripi?

Sudoku