Posvoji tačka: Drobcena Biba išče dom

Damijan Toplak, 15.6.2019
Društvo za zaščito živali Maribor

Pa tudi trije mačji mladiči Blondie, Muu in Mr. Twister, ki pa bodo na voljo šele konec junija.

Pri fotografijah Bibe nismo uporabili nobenega filtra za olepšavo. To je Bibin kožušček, dejansko črno-oranžne barve. Je izredno prijazna, nežna in cartljiva muca, ki obožuje človekovo bližino. Tudi do tujcev ni zadržana. Ima drobceno postavo, a je odrasla, šteje tri leta. Mačjo punco še malo zdravimo, ker ima nekaj zdravstvenih tegobic, bo pa kmalu že na voljo za posvojitev.

Je pa že testirana na FIV in FeLV (neg.). Čakata jo še sterilizacija in cepljenje, da lahko urejena pride v vaš dom. Super prijazna, brez težav v odnosu do drugih muc in psov, tudi otrok. Če torej iščete super prijazno muco - Biba vas čaka.

image
DZZŽ Maribor Mačja mladička Blondie

Blondie je čudovit, dolg in vitek. Karakterno je nekje med Muujem in Mr. Twisterjem. Na začetku je sramežljiv, a se s časom odpre. V naročju med nošenjem najraje prede. Rad ima visoke predele in razgled nad njegovo domeno. Maček Muu je na začetku prav tako nekoliko sramežljiv, a se počasi ogreje in navadi na cartanje. Je najmanjši izmed treh mušketirjev, zelo prijazen. Uživa v dolgih mačjih počitkih. Najraje se igra z bratom, Mr. Twisterjem, s katerim predstavljata odličen tandem.

Mr. Twister pa je glava skupine, najbolj pogumen. Zelo aktiven in igriv, zato potrebuje nekoga, ki bi se z njem dosti igral. Navdušen je nad "paličnim" tipom igrač, z visečim perjem ali cofki. Rad teka naokoli. Je "zgovoren", tudi sam zleze v naročje, torej je odličen za cartanje. Odlično se razume z bratcem Muujem.

image
DZZŽ Maribor ... in še mačji mladič Muu

Mali mačji bratci so že veterinarsko pregledani, odstranjeni so jim zunanji in notranji zajedavci. Čakajo jih še cepljenje, testiranje in kastracija. So v začasnem varstvu, kjer so se naučili uporabljati mačje stranišče in druge stvari, ki jih pridni mucki poznajo. Za posvojitev bodo na voljo predvidoma konec junija ali v začetku julija. Mogoči so spoznavanje, rezervacije in ogledi vnaprej po dogovoru.

image
DZZŽ Maribor Mačji mladič Mr. Twister

Prosimo, stopite v stik prek elektronskega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na facebook profilu Društva za zaščito živali Maribor, kjer dobite tudi več informacij. 

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku