Portugalkam vrniti za poraz

Zmago Gomzi, 12.6.2019
Andrej Petelinsek

Slovenske odbojkarice imajo danes v Mislinji popravni izpit, z zmago bi bile blizu prvemu mestu v skupini.

Čeprav so slovenske odbojkarice v četrtem krogu srebrne evropske lige na Portugalskem doživele poraz, so še vedno favoritinje za prvo mesto v skupini B. Priložnost, da se tekmicam oddolžijo za sobotni poraz in se učvrstijo na vrhu, se jim ponuja že drevi, ko se bodo ob 20. uri v novi športni dvorani v Mislinji, ki sprejme 700 gledalcev, še drugič udarile.

Na prvi tekmi je največ zaslug za zmago gostiteljic s 3:2 imela 20-letna in 193 centimetrov visoka korektorica Julia Kovalenka, dosegla je kar 34 točk. "Zelo je bila učinkovita, a smo ji točke omogočile tudi me, saj smo slabo igrale v bloku in obrambi. Ko so se razigrale še druge Portugalke, je bilo težko zaustaviti njihove nalete," je enega od razlogov za poraz pojasnila 21-letna in 190 centimetrov visoka slovenska reprezentantka Darja Eržen. "Po tekmi smo bile razočarane, saj poraza nismo pričakovale. Toda glave smo hitro zbistrile, zavedajoč se, da smo poraz doživele predvsem zaradi naše slabe igre," je dodala Erženova, ki je na Portugalskem dosegla deset točk.

Slovenke so se po povratku v Maribor in ponedeljkovem treningu v ŠC Draš preselile v Mislinjo, kjer so včeraj opravile dva treninga. Eden jih čaka še danes dopoldne, da bodo dobro spoznale dvorano. "Tekma bo zelo pomembna, spodrsljaja si ne smemo privoščiti. Tokrat bo selektor imel na voljo vse igralke, kar povečuje naš optimizem. Želja po zmagi je velika, od prve minute moramo zaigrati odločno in zbrano. Kakovost je na naši strani, le dokazati jo moramo na igrišču. Pričakujem veliko navijačev, ki bi nam lahko bili v veliko pomoč," je dejala korektorica naše reprezentance, ki je v minuli sezoni z Vasasom Obudo osvojila naslov madžarskih prvakinj, v novi pa želi zaigrati v drugem klubu. "Ponudb iz Slovenije in tujine ne manjka, kje bom igrala jeseni, pa se bova odločila skupaj z menedžerjem," je pogovor sklenila Darja Eržen. 

Anketa

Ali radi gledate slovenske filme?

Sudoku