Ponoči padavin ne bo več praktično nikjer po Sloveniji 

M.R., VČ, 18.3.2019
Večer

Ponekod po državi danes sneg.

Pogled na spletne strani Agencije za okolje (Arso) danes ob 15. uri je pokazal oblačnost v Mariboru, v Ljubljani rahel dež, v Postojni je snežilo, prav tako v Ratečah na Gorenjskem, v Črnomlju je bil dež s snegom. 

Na Lisci je danes zapadlo do sredine dneva 16 centimetrov snega. Na Vojskem je do 13. ure) zapadlo 10 centimetrov novega snega, na Kredarici ga je zapadlo 20 centimetrov, na Voglu pa celo 23 centimetrov. Na Katarini nad Ljubljano je danes zapadlo 6 centimetrov snega, v Ljubljani pa en centimeter. 

V Miklavžu na Gorjancih so dobili 14 centimetrov snega, na Planini v Podbočju pa še en centimeter več. 

Prometnoinformacijski center pa poroča, da se sneg ponekod oprijemlje cestišč, zato voznike opozarjajo, naj se na pot ne odpravljajo brez ustrezne zimske opreme. Verige pa so obvezne na prelazih Ljubelj, Korensko sedlo, Jezerski Vrh in Vršič. Vožnja prek prelaza Vršič je dovoljena samo za osebna vozila. 

Zaradi burje pa velja prepoved za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina ter na regionalni cesti Vipava-Ajdovščina.

Meteorologi pri Arsu za danes napovedujejo oblačno vreme. Dopoldne so se padavine razširile nad vso državo, pri čemer se je tudi precej ohladilo, spušča pa se tudi meja sneženja, ki bo segla do nižin. Izjeme bodo le nižine na Primorskem in na vzhodu države. Zvečer bodo padavine od severa slabele in ponoči v večjem delu Slovenije ponehale. 

Jutri bo na jugovzhodu še pretežno oblačno, drugod se bo od severozahoda počasi jasnilo. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, na Primorskem do 6, najvišje dnevne od 5 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Že v sredo in četrtek bo večinoma sončno vreme. Na Primorskem bo v sredo še pihala šibka do zmerna burja, ki bo v četrtek nekoliko oslabela. Drugod pa bo pihal severovzhodni veter.

Anketa

Se boste zaradi trenutne epidemološke slike odpovedali dopustu na Hrvaškem?

Sudoku