Pomembno gostovanje v ligi prvakov za Celjane

Bojan Bauman, 30.11.2019
Edi Einspieler

Pivovarji brez evforije na Norveško, k Elverumu, kjer si v nedeljo lahko že zagotovijo napredovanje

V taboru celjskih rokometašev je bilo ta teden precej bolj mirno kot prejšnji teden, ko so v domačem Zlatorogu v ligi prvakov pričakovali Pick Szeged. Madžari so prepričljivo zmagali in mlade celjske rokometaše vrnili v realnost. V skupini A očitno nastopajo klubi dveh med seboj težko primerljivih kategorij. Madžari so v zgodnjem razredu, Celjani v spodnjem.

A v nedeljo ob 19. uri bodo aktualni slovenski prvaki imeli znova konkurenčnega nasprotnika. Elverum je v devetih tekmah osvojil le točko. V prejšnjem krogu je s 27:30 izgubil v Zagrebu in se počasi poslavljajo od ambicij po sodelovanju v sklepnem delu. Mladi Norvežani so prav zaradi tega v nadaljevanju lahko posebno nevarni. Igrali bodo razbremenjeno, medtem ko imajo Celjani priložnost, da si zagotovijo izločilne boje in bodo pod dodatnim pritiskom. Trener Tomaž Ocvirk opozarja: "Elverum igra zelo hitro in vsako napako nasprotnika izkorišča z nasprotnimi napadi. Med njihovimi glavnimi strelci so krila, imajo pa tudi neugodne strelce z razdalje. Če jim pustiš preveč svobode, imaš lahko veliko težav."
"Verjamem, da bodo tudi tisti, ki čutijo bolečine, stisnili zobe"

Njegova ekipa v gosteh ni blestela. Izjema je bil Zagreb, kjer so s prepričljivo igro zmagali. S tremi zmagami in šestimi porazi so ta čas trdno na šestem mestu na lestvici, tri točke pred Zagrebom, s katerim bodo v naslednjih krogih še vodili borbo za osmino finala. "Naredili bomo vse, da domov prinesemo točki. Tekma gotovo ne bo lahka, a v tej sezoni smo že pokazali, da takšne odigramo zelo dobro. Verjamem, da bodo tudi tisti, ki čutijo bolečine, stisnili zobe, odmislili težave in pokazali vse, kar znajo in zmorejo," doda Ocvirk.

Zagrebčani, ki jih vodi bivši slovenski selektor Veselin Vujović, v tem krogu gostujejo v Szegedu, kjer si ne obetajo novih točk. Madžari se borijo za vodilno pozicijo v ligi in vse kaj drugega kot gladka zmaga bi bil zanje spodrsljaj, ki si ga ne smejo privoščiti.

Po tem krogu sledi v ligi prvakov dolg premor. Trajal bo vse do februarja, ko bodo ekipe odigrale še zadnje štiri kroge. Celjani imajo težak razpored - gostijo PSG in Barcelono, gostujejo pri Aalborgu in Flensburgu. Podobno težak razpored imajo Hrvati. Presenečenje proti močnejšemu nasprotniku je nedvomno še mogoče, a Celjani bi si z zmago v nedeljo na Norveškem že tlakovali pot v zaključne boje, ki jih niso videli že več let. Vložek je izjemen, tudi točka na Norveškem bi bila vredna zlata.

Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku