Pomaga pri hujšanju in krepi telo. Dobro ga poznate. Pa ga tudi uporabljate?

L. P. L., 12.8.2019
Profimedia

Pravijo, da je vinski kis eliksir zdravja, saj pomaga lajšati mnoge bolezenske tegobe, poleg tega pa blagodejno vpliva na celo telo.

Vinski kis nastaja s pomočjo fermentacije rdečega vina, poleg tega, da je prijetnega okusa, pa ima tudi številne pozitivne vplive na naše zdravje. Kislina, ki jo vsebuje vinski kis, pomaga pri zniževanju sladkorja v krvi, zato ga priporočajo tudi za uživanje vsem, ki imajo težave s sladkorjem. Dokazano pa je tudi, da lahko vinski kis zniža glikemični indeks živilom za kar 30 odstotkov.

Antioksidanti za zdravje kože

Vinski kis vsebuje številne antioksidante, ki pomagajo ščititi našo kožo in njeno staranje, preprečujejo razne infekcije in poškodbe. Študije so pokazale, da lahko antioksidant resveratrol, ki ga vsebuje vinski kis, pomaga ščititi celo pred melanomom.

image
Profimedia Vinski kis je zdravilen.

Pomaga pri hujšanju

Študije so pokazale, da lahko vinski kis pomaga vzdrževati zdravo telesno težo, v veliko pomoč pa je tudi vsem tistim, ki bi radi shujšali. Pomaga namreč, da maščoba hitreje izgoreva in se ne nalaga.

Preprečuje razvoj kroničnih obolenj

Močni antioksidanti, ki jih vinski kis vsebuje, pomagajo preprečevati kronična obolenja, prav tako pa kis pomaga preprečevati krvne strdke, vnetja in visok krvni tlak. Krepi tudi srce in ožilje.

Anketa

Bosta sami vnovčili turistični bon, s katerim država skuša pomagati turističnemu gospodarstvu v Sloveniji?

Sudoku