Poletje bodo zamenjali za zimo

Bojan Bauman, 9.8.2019
Matjažž Rušt/Dnevnik

V ponedeljek se v Argentino odpravljata reprezentanci za tehnične discipline

Načrte za prvi zimski pripravljalni tabor pred novo sezono sta pred dvema tednoma že predstavila Žan Kranjec in Štefan Hadalin, včeraj je to storila še ženska ekipa. Vsi se v ponedeljek odpravljajo na tritedenske priprave na južno poloblo, v argentinsko Ushuaio. Na letalu bodo Meta Hrovat, Ana Bucik, Maruša Ferk, Tina Robnik in Neja Dvornik. Naša najboljša alpska smučarka Ilka Štuhec se pripravlja s svojo ekipo in letos ne bo potovala čez Atlantik, medtem ko Ana Drev sanira poškodbo in svoje odločitve o nadaljevanju kariere še ni sporočila.

Dekleta trenirajo pod novim trenerjem Janezom Slivnikom, nova je tudi kineziologinja Ana Mali. "Nekaj stvari je novih, tudi kondicijo smo zapeljali drugače. Punce niso več toliko na skupinskih treningih, ampak so delale doma. V nedeljo smo se vrnili iz Saas Feeja, kjer smo imeli en teden na voljo super pogoje. To smo izkoristili, tako smo prišli 'noter' po dveh mesecih brez snega. V Argentini bomo lahko začeli normalno trenirati," je pred novinarji včeraj razmišljal Slivnik. Meta Hrovat je imela v lanski, sicer zelo uspešni sezoni veliko težav z zdravjem. Spomladi je šla v tujino na manjši poseg, že drugega zaradi težav z infekcijo gležnja. Povsem zdrava še ni, a priprav zaradi tega ne bo izpustila. "Nisem še čisto brez težav, a iščem pametne rešitve in mi uspeva. Mislim, da bom s temi prilagoditvami in s stvarmi, ki jih poskušam v smučarskem čevlju, lahko normalno opravila s pripravljalnim obdobjem in potem s sezono," razmišlja 21-letna Kranjskogorčanka.

Spremembo na trenerskem mestu je kot dobrodošlo ocenila Ana Bucik: "Gotovo se čuti sprememba v ekipi, je neka nova energija in so nove ideje. Mislim, da sem po lanski sezoni to res potrebovala. Za zdaj delujemo zelo dobro - na treningih smo delavni. Se pa popoldne znamo sprostiti, kar se mi zdi pomembno, da se ohrani dobra energija v ekipi." Po že drugi operaciji kolena se na treninge vrača Tina Robnik, kot polnopravna članica A-ekipe bo letos prvič nastopala Neja Dvornik. "V ekipi se počutim zelo dobro, sprememba mi dobro dene. Drugače sem z ekipo opravila nekaj treningov že lani, tako da ni vse čisto na novo. Gotovo to, da sem v ekipi, pomeni, da bom lahko napredovala," pravi Dvornikova, ki je doslej delovala s svojo ekipo, njen trener je bil oče.

Anketa

Ali se boste cepili proti gripi?

Sudoku