(POGOVOR) Prvi strelec Aluminija o koncu psihološke krize

Miha Dajčman, 27.6.2020
Andrej Petelinšek

V Kidričevem se bosta v tekmi 30. kroga nocoj ob 20. uri pomerila Aluminij in Celje

Kljub nekaj slabšim rezultatom v zadnjem obdobju ostajata Celje in Aluminij hit prvenstva. Grofi so dolg niz pozitivnih rezultatov prekinili s porazom v Murski Soboti, sledil je remi s Taborom, šumarji pa so v zadnjem krogu z zmago proti Triglavu prekinili negativni niz po epidemiji in napredovali na četrto mesto na lestvici. V preostalih sedmih krogih se bosta ekipi, ki ju ločijo štiri točke - Celje je tretje z 52, Aluminij četrti z 48 -, borili za tretje mesto, ki še vodi v Evropo, ob kiksih vodilnih Olimpije in Maribora pa bi z dobrimi igrami lahko predvsem Celjani boj za vrh naredili še bolj zanimiv. Aluminij Celja v tej sezoni še ni premagal, dvakrat se je končalo z 0:0, februarja so na Stadionu Z'dežele slavili domači z 2:0.

Ob slavju Kidričanov v Kranju s 4:1 je v ospredje stopil napadalec Ante Živković. Sedemindvajsetletni Hrvat je prvič v karieri dosegel tri gole na tekmi v članski konkurenci. "Prekinili smo psihološko krizo, z zmago v Kranju se nam je odvalil kamen od srca, in ko smo se vrnili na treninge, smo se obrnili proti tekmi s Celjem, ki je ena pomembnejših za nas v zadnjem delu prvenstva. Z zmago bi napovedali pravo borbo za Evropo," meni Živković.

image
Andrej Petelinšek
Celjani, ki so pred dvema krogoma izgubili prvič po 23. novembru lani, morajo zmagati, če želijo v boj za naslov, o katerem so se v knežjem mestu po odličnih rezultatih že začeli pogovarjati. "Celje je dobra ekipa. Odlično so igrali po pavzi zaradi koronakrize, zdaj so v rahlem padcu, a to nas ne bo zavedlo. Igramo doma in moramo osvojiti vse tri točke," je odločen Šibeničan. Optimističen je glede nadaljevanja sezone, saj so Kidričani premagali težko obdobje. "Z dobro igro je v Kranju končno prišla tudi naša realizacija. Tudi sam sem dosegel tri gole, kar sicer ni pomembno, ko ekipa osvaja točke, a pomembno je, da dosegamo gole," razmišlja najboljši strelec četrte ekipe prvenstva.
"Od čistilke do predsednika kluba, vsi so nam na voljo 24 ur na dan"

Evropa je za Aluminij blizu in glavna motivacija za nadaljevanje prvenstva. "Škoda, da smo izgubili možnost, da bi v Evropo prišli skozi pokal, zato so zdaj glavna želja visoka uvrstitev na lestvici in kvalifikacije za evropska tekmovanja, vsak od nas si to želi. Dokler bo možnost, da si to izborimo, bomo garali," pravi napadalec. V Aluminiju, kjer je od lanskega julija, je zelo zadovoljen: "Od čistilke do predsednika kluba, vsi so nam na voljo 24 ur na dan. Imamo dobre pogoje, klub je organiziran, imamo mir in še ekipa se je v tej sezoni poklopila. Mladi fantje kažejo veliko talenta, trener in njegovi sodelavci znajo iz nas potegniti največ. Nadejam se, da bo to delo na koncu sezone nagrajeno."

Anketa

Se boste zaradi trenutne epidemološke slike odpovedali dopustu na Hrvaškem?

Sudoku