Počastili peterico z osemdesetimi leti

Filip Matko Ficko, 25.2.2019
Filip Matko Ficko

Kar preko 120 udeleženk in udeležencev je bilo na rednem letnem občnem zboru Društva za osteoporozo Pomurja, ki ima svoj sedež v Radencih.

Bilo je to v soboto, 23. februarja, v prostorih Bele restavracije hotela Radin v Zdravilišču Radenci. To društvo letos praznuje 20-letnico ustanovitve. Predsednica je domačinka Silva Marinković, v društvo pa je včlanjenih 261 udov (226 članic in 35 članov) s področja Prlekije in Prekmurja. V obdobju med dvema občnima zboroma so sprejeli v društvo 37 novih članic in članov (12 iz Občine Radenci, 10 iz Občine Gornja Radgona, 4 iz Mestne občine Murska Sobota, 3 iz Občine Sveti Jurij ob Ščavnici, 3 iz Občine Tišina, 2 iz Občine Grad ter po enega člana iz občin Benedikt, Rogašovci in Apače).

image
Filip Matko Ficko Silva Marinković je napovedala nastop KD PS Vrelec.
 
image
Filip Matko Ficko Zborovanje osteoporoznikov v Zdravilišču Radenci.
 

So pa posebej s knjigami nagradili peterico članic in članov, ki v letošnjem letu dopolnijo 80 let starosti: Kristina Fekonja iz Lomanoš (članica že 18 let), Mira Rus iz Radencev (članica že 17 let), Dragica Hüll od Grada (članica že 16 let), Maks Lončarič iz Negove (član že 11 let) in Marija Števanec iz Radencev (članica eno leto).

image
Filip Matko Ficko 80-letnice s cvetjem, manjka Maks Lončarič.
 

Na začetku zborovanja so zapeli članice in člani Kulturnega društva pevska skupina Vrelec iz Radencev pod vodstvom Ivice Stolnik, ki je tudi tajnica Društva za osteoporozo Pomurja. Občni zbor je vodila dr. med. Silvestra Krajnc Bezjak, spec. gin., pred samim potekom zbora pa je imela predavanje o nasilju nad starostniki magistra psihologije Nina Jurinec iz Centra za preventivo zdravja Zdravstvenega doma Gornja Radgona. Opomnila in opozorila je na različne pojavne oblike nasilja nad starostniki, ki je lahko fizično (telesno; tudi neuporaba bergel ali invalidskega vozička), spolno, materialno (v zvezi z denarjem, premoženjem in oporokami) ali celo zanemarjanje (ne-čista oblačila, ne-kopanja, premalo hrane, odvzem zdravil …). Po skupnem odličnem kosilu je sledilo v Beli restavraciji hotela Radin še veselo popoldansko druženje, ko je zborovalke in zborovalce Društva za osteoporozo Pomurja zabaval »one man band« Štefan Grabar Pištek iz Murske Sobote.

image
Filip Matko Ficko Predavanje o nasilju mag. psihologije Nine Jurinec.
 
image
Filip Matko Ficko Glasbenik »one man band« Štefan Grabar Pištek.
Anketa

Koliko ur dnevno posvetite gibanju?

Sudoku