Pet državnih rekordov pa tudi zmage niso manjkale

Zmago Gomzi, 14.1.2020
Igor Napast

Slovenski strelci so se izkazali na tridnevnem 26. mednarodnem tekmovanju z zračnim orožjem v Rušah

Strelsko društvo I. Pohorskega bataljona Ruše je brezhibno pripravilo tridnevno 26. mednarodno tekmovanje z zračnim orožjem v spomin na padli Pohorski bataljon in za VN Ruš, ki je v športno dvorano privabilo 230 mojstrov iz devetih držav. Velja omeniti pet slovenskih rekordov. Živa Dvoršak, Urška Kuharič, Klavdija Jerovšek so v soboto s puško dosegle 1874,7 kroga in rekord tretji dan še izboljšale na 1881, Anja Prezelj, Majda Raušl in Denis Bola Ujčič pa so z rekordnimi 1682 krogi tretji dan poskočile na kar 1692. Nova najboljša znamka Prezljeve s pištolo je 237,3.

Petkove mešane dvojice, nova olimpijska disciplina, Slovencem niso prinesle vidnejše uvrstitve. V soboto je z zračno puško slavila Hrvatica Estera Herceg, Urška Kuharič je bila tretja, Živa Dvoršak četrta. Med člani je zmagal Madžar Peter Vas, šesti je bil najboljši Slovenec Luka Lukić. S pištolo sta slavila Madžarka Renata Sike in Slovak Pavol Kopp, Raušlova je bila četrta, Jože Čeper peti. Slednji je bil v nedeljo sedmi, zmagal je Srb Dimitrije Grgić, pri dekletih se je na drugo mesto zavihtela Prezljeva, ki je za le 0,6 kroga zaostala za Hrvatico Mateo Omazić. Nove slovenske rekorderke so zmagale, moška ekipa Slovenije (Čeper, Sašo Stojak, Peter Tkalec) je bila druga.

image
Igor Napast Ptujčanka Majda Raušl je dvakrat z ekipo popravila najboljši slovenski izid. 

Zadnji dan tekmovanja je s puško zmagal Hrvat Petar Gorša, Slovenci nismo imeli finalista. Drugače je bilo po dekletih, slavila je naša olimpijka Živa Dvoršak (249,9) pred Urško Hrašovec, Urško Kuharič in Klavdijo Jerovšek, Sonja Benčina je bila šesta. Prve tri so zmagale ekipno. "V zadnjem času sem pogosteje trenirala z zračno puško, pripravljenost je v vzponu. Prikazala sem različna nastopa, vesela sem zmage in rezultata," je povedala Živa Dvoršak. Konec meseca bo nastopila na prestižnem tekmovanju v Münchnu, nato bo vse podrejeno lovu olimpijske kvote: EP v Vroclavu februarja, kvalifikacije maja v Plznu, zadnja možnost bo majska svetovna lestvica, s katere bo v Tokio potovala le najboljša brez kvote.

Anketa

Koliko ur dnevno posvetite gibanju?

Sudoku