Otroci trolov optimistični, Bendtner na izhodnih vratih kluba

Miha Dajčman (naš poročevalec iz Trondheima), 13.8.2019
Andrej Petelinšek

Norvežani na povratni tekmi tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov pričakujejo več kot 15.000 gledalcev. 

"V torek bo znana odločitev o ligi prvakov," začne članek o tekmi med Rosenborgom in Mariborom eden od norveških športnih portalov. Po zmagi črno-belih nad Mariborom v Trondeimu vlada mala nogometna evforija, nam je povedal eden od novinarskih kolegov.

Na stadionu danes pričakujejo več kot 15.000 navijačev. Morda celo 19.000, kar je samo nekaj manj od kapacitete stadiona. Tak obisk se na tekmah Rosenborga ne zabeleži prav pogosto, so nam še povedali.

V postavo Rosenborga se po poškodbi vračata Tore Reginiussen in Anders Adnes Konradsen, sporočajo iz norveškega kluba. A bolj kot o tem so norveški ljubitelji nogometa včeraj govorili in pisali o odhodu prvega zvezdnika Nicklasa Bendtnerja iz Rosenborga. Slednji že nekaj časa ni v načrtih trenerja Eirika Hornelanda.

Da za Lorda vlada veliko zanimanje, je potrdil tudi Stig Inge Bjornbye, športni direktor Rosenborga. Pogodba se enemu najbolje plačanih nogometašev norveške lige izteče letos, a norveški prvaki bi se ga radi znebili že prej. Letos je Danec za Rosenborg na petih tekmah igral le 185 minut.

​Čeprav se Rosenbogru v domačem prvenstvu ne piše dobro, domača javnost verjame v preboj otrok trolov v ligo prvakov - prvič po letu 2007. Horneland trenutno nima težav s poškodbami v ekipi. Na današnji tekmi napoveduje obrambno postavljeno moštvo. "To bo zelo dolg in problematičen večer. Ne bomo se samo branili. Če dosežemo gol, nam bo lažje. Moramo napadati," napoveduje domači trener.

​Tudi kapetan RBK Mike Jensen pravi, da bodo napadali od začetka: "Mislim, da smo v tem najboljši. Prejšnji teden, ko smo se v zadnji četrtini postavili nazaj, smo videli, da nam to ne ugaja." Na tekmi proti Tromsou je počival najboljši strelec Rosenborga Aleksander Soderlund. Priložnost za nastop je tako dobil 19-letni Erik Bothom in zadel tri gole. Po besedah domačinov bi lahko bil glavni adut Rosenborga.

​Pričakovana ekipa RBK proti Mariboru: Hansen - Hedenstad, Hovland, Valsvik, Meling - Jensen, Lundemo, Konradsen - Akintola, Søderlund, Adegbenro.

Anketa

Ali se boste cepili proti gripi?

Sudoku