Olimpija predstavila okrepitev: Iz Starš preko Anglije v Ljubljano

M.D., 15.1.2020
Profimedia

Mladi slovenski vezist ima večletne izkušnje z igranjem na Otoku.

Olimpija je na spletni strani sporočila, da je sklenila pogodbo z 21-letnim vezistom Timijem Maxom Elšnikom. Nogometaš iz Starš je zadnja štiri leta igral v Angliji, kjer je bil član drugoligaša Derby Countyja, v času igranja na otoku pa je bil posojen Swindonu, Mansfieldu in Northamptonu. Lansko poletje mu je potekla pogodba, Olimpiji se je pridružil kot prost igralec:

"Poleti sem bil v dilemi, kakšen bo naslednji korak v moji karieri. Imel sem ponudbe angleških tretjeligašev in četrtoligašev, vendar pa sem na tistem nivoju igral že dve leti in sem želel narediti korak naprej. Na koncu sem sprejel ponudbo Olimpije, to se mi zdi odlična izbira, ki je dobra zame in za moj nadaljnji razvoj. Zadnje pol leta, ko sem bil v Sloveniji, sem spremljal domačo ligo. Olimpija igra daleč najbolj atraktiven, ofenziven in hiter nogomet. Izmed slovenskih klubov je še najbolj podoben angleškim," je za klubsko spletno stran pojasnil Elšnik.

Nekdanji nogometaš Aluminija je prepričan, da težav z vklopom v ekipo ne bo imel: "Ko greš kot mlad igralec v tujino, si prisiljen hitreje odrasti, postaneš bolj samostojen. Bil sem v štirih različnih članskih ekipah in vedno, ko prideš v novo okolje, dobiš novo izkušnjo. Treniral sem z igralci, ki igrajo na vrhunskem nivoju, z aktualnimi in nekdanjimi reprezentanti Anglije, tako da sem dobil občutek, kako je igrati na najvišjem nivoju, lahko se primerjaš s temi igralci, in ko vidiš, da lahko enakovredno igraš z njimi, potem bolj verjameš vase. To so moje najpomembnejše izkušnje iz Anglije, kjer sem med drugim v pokalu igral tudi proti Liverpoolu, proti vsem velikim imenom, kar ti za vedno ostane v spominu. Kot nogometaš sem doživel že veliko, pa čeprav sem še mlad. Upam, da bom tej ekipi lahko prinesel mirnost na sredini igrišča, izkušenost in moč, kot sami veste, se v Angliji igra na moč in veliko dela na tem, tako da sem fizično dobro pripravljen. Upam, da bo ekipa to cenila in me lepo sprejela. Mislim, da se bom dobro vklopil, trener si me je želel, predstavil mi je projekt in hitro smo našli skupen jezik. Upam, da bom ekipi pomagal do naslova državnega prvaka, to je moj glavni cilj."

Timi Max Elšnik je v svoji karieri nastopal za mlade slovenske reprezentance U17, U18, U19 in U21. Novi član Olimpije je bil v ponedeljek prisoten na prvem zboru članskega moštva in bo lahko v celoti opravil priprave zmajev na spomladanski del prvenstva, so še zapisali na Olimpijini spletni strani.

Anketa

Ali ste zadovoljni z vladnim ukrepom solidarnostnega dodatka zaradi koronavirusa za upokojence?

Sudoku