OGLAS: Razstava o največjem slovenskem pisatelju Ivanu Cankarju

Oglasno sporočilo, 16.10.2018
Blaž Zupančič

image
Blaž Zupančič Razstava Ivana Cankarja in Evrope

Ne izpustite edinstvene priložnosti spoznavanja zapuščine Ivana Cankarja, ki sta jo Cankarjev dom in Mestni muzej ob stoti obletnici njegove smrti še posebej atraktivno obeležili skozi razstavi. Medtem ko se je Mestni muzej poklonil njegovi življenjski poti in postojankam, se razstava Ivan Cankar in Evropa v Galeriji Cankarjevega doma osredotoča predvsem na njegov literarni opus. Slednji, skozi perspektivo ene izmed osrednjih osebnosti primerjalne književnosti, dr. Janka Kosa, postavlja v kontekst evropske literarne zapuščine, s tem pa ob bok nekaterim najpomembnejšim piscem vseh časov – od Shakespeara do Kafke.

image
Blaž Zupančič

Razstava, ki je v svojem vizualnem momentu, za katerega sta poskrbela Silvan Omerzu in Kristina Štok Pretnar s čudovitimi lutkovnimi instalacijami ter igro svetlobe in senc, ostaja enkraten primer predstavitve avtorjevega dela, hkrati pa predstavlja možnost izkustva največjega mojstra slovenske besede na drugačen, sodoben način.

image
Blaž Zupančič

Ob razstavi ponujamo tudi strokovna vodstva, ogled razstave pa lahko združite z ogledom razstave na drugi lokaciji po znižani ceni. Več si preberite TUKAJ.

Razstava je tudi del abonmaja Cankar. Več o abonmaju si preberite TUKAJ

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku