Župan Egon Repnik: Ni prav, da se Miklavž omenja kot prispodoba za malomeščanstvo

ŠR, JC, BP, 13.8.2019
Andrej Petelinšek

Predsednik NK Miklavž Miran Đuran Zahoviču: "S tem ste prizadeli zelo veliko strastnih in zvestih navijačev"

Še včeraj je odmevala izjava športnega direktorja NK Maribor Zlatka Zahoviča, ki se je po sobotni zmagi vijoličastih v državnem prvenstvu nad Taborom Sežana, pa vseeno številnih žvižgih ekipi s tribun, postavil v bran trenerju Darku Milaniču. Zahovič se je obregnil ob obnašanje navijačev in med drugim dejal, da "Malečnik in Miklavž ne bosta pljuvala po NK Maribor", kar je nekatere prizadelo.

"Izjava je malo čudna. Zakaj se vmešavata Malečnik in Miklavž? Naj se v klubu med sabo pogovorijo. Ni prav, da se tako omenja Malečnik. Poznam naše navijače NK Maribora, zvesti so. In če so nezadovoljni ob slabi igri, jih nihče nima pravice žaliti," je dejal predsednik krajevne skupnosti Malečnik Jožef Škof, ki sicer pravi, da ga nogomet kaj prida ne zanima, a je vesel, če vijoličasti zmagujejo.

Egon Repnik, župan občine Miklavž:
"Težko kaj rečem, saj ne vem, v kakšnem smislu Zlatko Zahovič omenja Miklavž. Ali je to Miklavž kot politično dogajanje, ki je bilo v Mariboru, ali je to NK Miklavž. Naj to pojasni športni direktor. Vem pa, da je tukaj ogromno ljudi, ki navijajo za NK Maribor in se zaradi njegovih besed počutijo prizadeto. Ena izmed prvih kadrovskih baz za mariborski klub je bila v občini Miklavž, od tu je tudi kar nekaj pripadnikov navijaške skupine Viole, poleg tega ogromno ljudi iz naše občine obiskuje tekme vijoličnih. In ni prav, da se Miklavž omenja kot prispodoba za malomeščanstvo. Nismo mestna, pač pa primestna, delno podeželska občina in res ne vem, kaj bi malomeščani delali v Miklavžu. Upam, da se situacija umiri in da se v klubu odnos do navijačev normalizira. Po moje tudi ni prav, da se navijače ločuje na tiste iz Maribora in tiste iz okolice ali izven mesta, saj so slednji številni. Prav oni so tista dodatna kvaliteta, ki jo ima NK Maribor, drugi slovenski klubi pa ne."

Na družbenem omrežju Facebook se je oglasil tudi Miran Đuran, predsednik NK Miklavž. "Športni direktor NK Maribor g. Zlatko Zahovič, v Vaših včerajšnjih izjavah v medijih se nam je zdelo skrajno nekorektno, neargumentirano in žaljivo omenjanje NK Miklavža in navijačev iz Miklavža. S tem ste prizadeli zelo veliko strastnih in zvestih navijačev, ki so Vam v oporo tako na domačih tekmah kakor tudi na zelo oddaljenih gostovanjih. Prav tako smo prizadeti nad izjavami v NK Miklavž," je Đuran začel svoj zapis, ki ga lahko preberete spodaj.  

image
Andrej Petelinšek Zlatko Zahovič
In kaj je med drugim dejal Zlatko Zahovič po zadnji prvenstveni tekmi? "Dovolili smo, da se je ustvarilo stanje, ko lahko vsaka čistilka žali klub in trenerja. Tega ne bom več dovolil. Malomeščanstvo ne bo nikoli prišlo v klub. Malečnik in Miklavž ne bosta pljuvala po NK Maribor. Malečnik in Miklavž nista NK Maribor! Zahvala za podporo pa gre violam." In še: "Malomeščanstva ne bo v NK Maribor! Žvižgajo tisti, ki so do mladincev igrali v klubu, nato pa niso dobili priložnosti, ker niso bili dovolj kvalitetni. Malečnik in Miklavž ne bosta NK Maribor, meščani Maribora bodo NK Maribor. Žvižga se najuspešnejšemu trenerju v zgodovini. Je to normalno? To je problem pokvarjenosti." 

Ravnovesje na letalu
Čarter z ekipo vijoličastih je včeraj z Letališča Edvarda Rusjana Maribor odletel ob 9.30, v Trondheimu so vijoličasti pristali točno ob 12. uri. Tokrat večjih zapletov z letalom ni bilo. Sta se pa morali zadnji dve vrsti, devet ljudi, presesti v sprednji del letala. "Zaradi ravnovesja," je pojasnila ena od stevardes. Najprej so njen poziv "izbrani" novinarji in spremljevalci kluba sprejeli z negodovanjem, sledile so šale na ta račun. V klubu so presedanje vzeli zelo resno, saj morajo biti v urah pred tekmo nogometaši Maribora izolirani. Da bi to le pomagalo k uspehu vijoličastih.

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku