(FOTO) Od vojaškega nadzora do obložene mize: nogometaši Maribora opravili s prvo nalogo v novi sezoni

Marko Kovačevič, 28.7.2020
Tadej Regent

Ilija Martinović, novinec med vijoličastimi, verjame, da mu bo črnogorski bojevniški DNK pomagal odgovoriti na visoke izzive

Plaža bo počakala, igrišče že kliče. Nogometaši Maribora bodo le teden dni zatem, ko so zaključili s prejšnjo sezono, že začeli s pripravami na novo. Prvo druženje v novem nogometnem letu je za njimi. Klub se ni izneveril tradicije, ekipo je tudi letos posedel za omizje na skupni večerji. Trije novinci so bili zraven. No, novinci … Ažbe Jug, Jan Repas in Ilija Martinović so z moštvom trenirali že v finišu prejšnje sezone, Aljoša Matko in Martin Kramarič pa sta se vrnila s posoje v Bravu. "To je nov začetek, velik začetek. Res imam velika pričakovanja od sebe, tima, cele organizacije. Cel čas, ko se je ekipa borila za naslov prvaka, sem treniral. To so bili malo močnejši treningi, a sem se hitro prilagodil," nam je, ko so v ozadju padali objemi starih znancev, dejal Ilija Martinović.

Prisluhnite Večerovem podkastu o nogometu. Novo epizodo Polcajta najdete TUKAJ.

image
Tadej Regent Bil je zraven v finišu prejšnje sezone, a zdaj je Ilija Martinović enakopraven član vijoličastih
image
Tadej Regent
Prilagajanje na nov klub je bilo malo drugačno. "Na začetku sem vadil ločeno, nato pa so me že vključevali v ekipo, pomagal sem pri taktičnih postavitvah in drugih stvareh, ki jih je trener zahteval. Zdaj pa sem enakopraven član, upam, da nas čaka nekaj velikega," je prepričan osrednji branilec, ki se je v Ljudski vrt preselil iz Kidričevega. Pandemija novega koronavirusa je Črnogorcu ukradla žogo izpod nog. Ne le zaradi tega, ker je preložila njegove pogovore z Mariborom. "Velike, velike težave sem imel! Ko se je prvenstvo ustavilo, sem se preko naše ambasade vrnil v Črno goro. Tam sem moral v karanteno, kjer nas je celo vojska pazila. Nismo imeli niti osnovnega prostora, da bi lahko naredil nekaj podobnega nogometnemu treningu, bili smo zaklenjeni v sobe. Teh 14 dni se je poznalo na kondiciji. Po uspešnih pogovorih z Mariborom, sem se še enkrat vrnil in spet me je čakala karantena. To je pustilo nekaj posledic, a verjamem, da sem vse nadoknadil in da se to na igrišču ne bo poznalo."
image
Tadej Regent

Športni direktor Oliver Bogatinov ga je dobro spoznal med njegovim mandatom v Aluminiju. "Če sodim po stvareh, ki jih je naredil zame, ko sva bila skupaj v prejšnjem klubu, bi ga lahko celo postavil v vlogo mojega nogometnega očeta. Pozna me, ve za moje kvalitete, verjame vame. Vse bom naredil, da se njemu in Mariboru oddolžim za priložnost," so presežniki kar vreli iz 26-letnika iz Cetinj.

image
Tadej Regent

In presežniki se bodo od njega pričakovali. Vijoličasti bodo morali izboljšati obrambo, če želijo uresničiti visoke cilje. "Vem, da so v genetiki Maribora samo naslovi in trofeje. Imamo pa tudi mi, Črnogorci, bojevniški DNK. Lahko odgovorim na izzive, verjamem, da bo preskok med moštvoma, ki imata zelo različne ambicije, neopazen. Lahko dodam noto, ki bo ekipo dvignila še za stopničko navzgor. Sem timski igralec, vse naredim za ekipo, verjamem, da lahko marsikaj doprinesem," obljublja Ilija Martinović, ki na uradno tekmo v prvi ligi čaka vse od lanskega decembra, ko je zadnjič oblekel dres Aluminija. Čez dva tedna bo čakanje končano. "Ko sem izvedel, da bo prva tekma prav proti mojemu nekdanjemu klubu v Ljudskem vrtu, sem dobil še motiv več, da se dokažem in začnem, kot je treba."

image
Tadej Regent
Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku