Od 29. junija bo mogoče na mariborske avtobuse spet vstopiti pri sprednjih vratih. Pripravite točen znesek!

D.Ži, 26.6.2020
Sašo Bizjak

Če boste plačali z gotovino, imejte pri sebi dva evra, tako da vozniku ne bo potrebno vračati denarja in bo stikov čim manj.

V mestnem potniškem prometu v Mariboru bodo v ponedeljek, 29. junija, spremenili sedanji način vstopanja na avtobuse, ki je bil sprejet zaradi pojava koronavirusa. Tako bo od ponedeljka vstopanje znova potekalo izključno pri sprednjih vratih, pri vozniku, izstopanje pa pri sredinskih ali zadnjih vratih.

Ob tem bodo čitalniki vozovnic, kjer se morajo potniki ob vstopu na avtobus evidentirati s kartico, ponovno nameščeni pri sprednjih vratih oziroma pri vozniku. Tam bo vožnjo z avtobusom spet mogoče poravnati tudi z gotovino ali s papirnatim kupončkom za eno vožnjo; pri plačilu z gotovino potnike pri Marpromu prosijo, da pripravijo točen znesek, torej 2 evra, tako da vozniku ne bo potrebno vračati denarja. Tako bo tudi stikom čim manj.

image
Sašo Bizjak Na avtobusu je še vedno treba uporabljati zaščitne maske, razkuževati roke in vzdrževati medosebno razdaljo 1,5 metra.

Na avtobusu je še vedno treba uporabljati zaščitne maske, razkuževati roke in vzdrževati medosebno razdaljo 1,5 metra. Na to opozarjajo tudi posebna obvestila, nameščena na vseh mariborskih mestnih avtobusih. Prav tako bodo na njih še naprej ostali označeni tisti sedeži, ki jih ni dovoljeno uporabljati. Potnike pri Marpromu prosijo za dosledno spoštovanje varnostnih navodil in jih obveščajo, da minibus na liniji 8 Maribor AP–Terme Fontana od petka, 26. junija, vozi na podaljšani trasi do kopališča Mariborski otok, ki je odprlo vrata za kopalce. Zaradi začetka šolskih počitnic pa od omenjenega dne več ne vozi avtobus na liniji 151 Gaj nad Mariborom. Vsi ostali vozni redi ostajajo nespremenjeni.

Anketa

Se boste zaradi trenutne epidemološke slike odpovedali dopustu na Hrvaškem?

Sudoku