(OCENA) Boj, tek, srce in navdih, to je krasilo slovenske nogometaše proti Poljski in Izraelu

Marko Kovačevič, 10.9.2019
Andrej Petelinsek

Septembrski cikel kvalifikacij za Euro 2020 je naša reprezentanca opravila z odliko. Kaj je k temu prispeval vsak posameznik. 

Jan Oblak, ocena 6,25, 180 minut

Proti Poljski ni imel pravega dela, ob izraelskih projektilih je bil nemočen. Morda bi lahko bolje posredoval po strelu Natcha za 1:1, a ni dobro videl žoge. Je pa zvezdnik Atletica s kapetanskim trakom na levici pokazal, da zna voditi ekipo. Ne le v obrambi.

Petar Stojanović, ocena 7, 180 minut

Mladenič je odrasel tudi v reprezentanci. Malo napak si je privoščil, bil je zanesljiv, dovolj zagnan in nepopustljiv, da je desna stran slovenske obrambe delovala dobro. Tudi v napad je pogosto krenil, proti Poljski zatresel prečko.

image
Andrej Petelinsek

Aljaž Struna, ocena 7, 144 minut, 1 gol

Bil je junak zmage proti Poljski. Z reprezentančnim prvencem je poskrbel za vodstvo, hkrati pa v žep pospravil Roberta Lewandowskega. Bolj ali manj zanesljiv je bil tudi tri dni kasneje, a je nastop zaradi poškodbe končal v 54. minuti.

Miha Mevlja, ocena 6,5, 180 minut

Brez klubskih minut je prišel na reprezentančni zbor, si privoščil nekaj nenatančnih podaj, a večino nalog v obrambi je opravil uspešno. S Struno postajata uigran branilski par, novi član ruskega Sočija pa ostaja del peterice, ki je v kvalifikacijah odigrala vse minute.

Miha Blažič, ocena 6, 36 minut

Poškodba Strune mu je ponudila priložnost za četrti reprezentančni nastop. Gola Zahavija ni mogel preprečiti, je pa dokazal, da je lahko koristen, ko standardni člani obrambe niso na voljo.

image
Andrej Petelinsek

Jure Balkovec, ocena 6,25, 135 minut

Ni kapetana, ni panike. Dolgo je čakal na priložnost na levi strani obrambe. Ko jo je dobil, si je ni pustil vzeti. S članom italijanskega Empolija so bili tudi slovenski napadi bolj tekoči, podaje pa natančne. Potencialno odkritje kvalifikacij.

Bojan Jokić, ocena 6, 45 minut

Zaradi kartonov je tekmo proti Poljski gledal s tribune, proti Izraelu se je kapetan vrnil v prvo enajsterico, a je med polčasoma ostal v garderobi. Z Balkovcem v formi se bo moral 33-letnik, ki mu manjka ena tekma do jubilejnega stotega nastopa, pošteno potruditi, da obdrži mesto v ekipi.

Rene Krhin, ocena 7, 171 minut

Pozabite na mlačen pristop in alibi podaje, po desetletju v izbrani vrsti je Slovenija dobila borbenega, nepopustljivega in agresivnega centralnega vezista, ki se ni ustrašil poljskih zvezdnikov in se je, dokler so mu pljuča dopuščala, dobro bodel z Izraelci. Le v bloku po strelu Natcha mu je zmanjkalo malo poguma.

image
Andrej Petelinsek

Jasmin Kurtić, ocena 6, 180 minut, 1 asistenca

Vtis bi bil boljši, ocena višja, če si ne bi bil privoščil neumnosti, Zahaviju podaril žoge za izraelsko vodstvo. Je pa spodrsljaj popravil z asistenco Verbiču v zadnji minuti tekme. Če bo igral kot proti Poljski (in na koncu tekme proti Izraelu), bo pot na Euro lažja.

Denis Popović, ocena 6, 14 minut

Bil je odkritje junijskega zbora, ob spet zdravem Krhinu pa je na priložnost čakal na klopi. Pristavil je svoj delež, ko je bilo treba zadržati prednost proti Poljski in jo uloviti proti Izraelu.

Josip Iličić, ocena 7,25, 180 minut, 2 asistenci

Z razigranim maestrom lahko padejo tudi velesile. Najbolj nadarjeni član reprezentance je preigraval, podajal, vlekel v napad, razbijal obrambe in iskal najboljše pri soigralcih. Opis se ponavlja, a 31-letnik zagotovo je lider na igrišču.

image
Andrej Petelinsek

Benjamin Verbič, ocena 7, 152 minut, 2 gola

Ni mu šlo v petek, tudi v ponedeljek se je lovil. Poletna poškodba je pustila posledice. A nato se je zgodila 43. minuta. Čeprav je dihal na škrge, je zabil še v 90., postal junak nove velike zmage. Igralec, ki lahko z eno potezo odloči proti vsakemu nasprotniku.

Domen Črnigoj, ocena 6, 28 minut

Junak Rige je na zbor prišel s slabo popotnico, brez klubskih minut, a je pol ure garal proti Poljski, pomagal soigralcem do zmage. Davek je bil visok. Zaradi zvitega gležnja in nategnjene mišice je že v petek zapustil reprezentančni tabor.

Roman Bezjak, ocena 6,75, 180 minut, 1 gol

Ni mu bilo vseeno, ko ga njegov nekdanji trener pri Rijeki spomladi ni vabil v ekipo. In to je pokazal na najboljši možen način. Korošec je tekel, tekel, tekel, tekel ... Za nogometaša, ki je po osnovni izobrazbi napadalec, je opravil ogromno dela v obrambi, vse skupaj pa kronal z zadetkom.

image
Epa

Andraž Šporar, ocena 7,25, 175 minut, 1 gol, 2 asistenci

Po dveh golih na 16 tekmah je prezgodaj za ugotovitve, da je Slovenija v konici napada dobila pravega golgeterja, je pa Ljubljančan pokazal, da to lahko postane. Vrhunsko je zaključil za 2:0 proti Poljski. Če ni šlo s streli, se je izkazal z asistencami. Junak lova na šest točk.

Robert Berić -

Igral le v sodniškem podaljšku proti Poljski. Premalo za oceno.

Anketa

Ste se v letošnji sezoni obolenj cepili proti gripi?

Sudoku