Obdaroval se je kar sam

Zmago Gomzi, 15.5.2019
Igor Napast

Slovenci pobrali obe lovoriki na 25. turnirju Grawe open v Mariboru med fanti.

Z desnega na levi breg so se že preselili mladi tenisači. Približno 290 igralcev, starih do 14 in 16 let, iz 26 držav je loparje vihtelo na 25. turnirju Grawe open, ki ga je priredil ŽTK Maribor. Čeprav je prirediteljem tu in tam ponagajal dež, so turnir sklenili po načrtih, na igriščih TK Branik v Ljudskem pa se je že začel 58. Bergantov memorial.

Turnir na Taboru je imel tudi slovenska junaka, Sebastiana Dominka (ŽTK Maribor) in Matica Križnika (TK Center Court Ljubljana). Prvi je osvojil turnir do 16 let, drugi do 14 let. Velja omeniti še dobre igre Petje Drame (do 16 let), ki se je prebila v polfinale, in Maja Premzla in Annike Planinšek (oba ŽTK Maribor), ki sta igrala v četrtfinalu. Dominko (deveti nosilec) ni imel lahkega dela, na poti do slavja je premagal prvega nosilca, Belgijca Alexandra Blockxa, in tretjega, Hrvata Alena Billa, v finalu pa s 7:6, 6:3 še petega, Slovaka Petra Nada. "Zmage sem zelo vesel, je prva na turnirjih Tennis Europe. Prikazal sem zelo dober tenis in uspeh ni izostal. Na Bergantovem memorialu bom skušal obdržati visoko raven igre," je povedal Sebastian Dominko, dijak prvega letnika športnega razreda II. gimnazije Maribor, ki si je darilo za 16. rojstni dan, praznoval ga je predvčerajšnjim, poklonil kar sam.

Tudi Križnik (sedmi nosilec) je prikazal zelo dober tenis. V finalu je s 7:5, 2:6, 6:3 ugnal petega nosilca, Avstrijca Daniela Zimmermanna. "Ko sem v četrtfinalu premagal drugega nosilca, Belgijca Loua Louisa Langenakena, sem upal v končni uspeh. In si ga tudi priigral," je povedal 13-letni Matic Križnik. (zg)

Anketa

Ali ste se letos že osvežili v morju?

Sudoku