Ob dobri formi kratka pavza koristna

Marko Kovačevič, 1.8.2020
Tadej Regent

Po enoletnem nabiranju izkušenj v Ljubljani se želi 20-letni napadalec potrditi še v vijoličastem dresu.

Tresel je v mladinski ligi prvakov, izstopal v kadetski in mladinski selekciji, a na priložnost v članski ekipi Maribora je moral počakati. Po letu dni na posoji v Ljubljani se je Aljoša Matko vrnil v Ljudski vrt. "V Bravu so mi dali priložnost, da se dokažem, dobil sem minute, ki jih potrebuje vsak igralec, ko pride iz mladinske lige v prvo. Tudi ko ni šlo, so mi dajali priložnosti. Tako sem dobil samozavest, videl, da lahko igram, kar je pokazala tudi statistika. Dobre rezultate smo imeli, sezona v Bravu je bila vrhunska," je nabiranje izkušenj v Šiški podčrtal 20-letni krilni napadalec.

9 golov je na desetih pokoronskih tekmah dal Belokranjec

Mladenič iz Črnomlja se je na posoji izkazal s 15 goli, pomagal novincu med prvoligaši, da si brez večjih pretresov zagotovi obstanek med elito. "Že na začetku smo bili prepričani o obstanku. Po dobrem uvodu se nam je zgodilo nekaj slabih rezultatov, a smo se po koroni vrhunsko vrnili. V drugem delu sezone smo bili med najboljšimi v ligi, igrali smo hiter nogomet s protinapadi in polprotinapadi, kar se je obrestovalo," ugotavlja nekdanji član Bele krajine in Krke, ki se je na Štajersko preselil s 15 leti.

Obračun Brava in Maribora v Stožicah je izpustil. Trener vijoličastih Sergej Jakirović je že takrat poudaril, da na talentiranega napadalca resno računa. Kdaj pa je sam izvedel, da se vrača v klub, s katerim ima podpisano pogodbo do konca maja 2022? "Vsak je imel svoje cilje. Jaz sem do konca oddelal v Bravu, po sezoni smo se slišali, Maribor je povedal svoje in vrnil sem se," je bil kratek. Boj za obstanek pod Kalvarijo ne bo dovolj, zdaj Matka čaka lov na lovorike. "Motivacija je velika. To je Maribor, kjer moraš na vsakem treningu dati več in več. Konkurenca je velika, na vsaki poziciji sta vsaj dva igralca, biti moraš stoodstoten na vsakem treningu in tekmi," se zaveda.

Počitnice med sezonama so bile kratke, nogometaši so si lahko privoščili manj kot teden oddiha. "Želel bi si daljše pavze, a ker sem v dobri formi, je zame morda dobro, da se hitro nadaljuje. To ni začetek, je bolj nadaljevanje sezone. Že 13. avgusta imamo prvo tekmo, hitro se bo treba zbrati in napadati prvo mesto," pravi nogometaš, ki je v pokoronskem delu prejšnje sezone na desetih tekmah zabil kar devet golov. S predstavami na posoji je Jakirovića že prepričal, a zdaj bo moral to potrditi tudi v vijoličasti opravi. Mesto na igrišču si bo poskušal zagotoviti tudi skozi pripravljalne tekme, prva od treh bo že danes ob 19. uri v Ljudskem vrtu proti drugoligašu - Beltincem. "Vsak trener ima svojo strategijo, svoje zahteve. Tu bo verjetno drugače, kot je bilo v Bravu. Naloga nas igralcev je, da poslušamo in izpolnjujemo trenerjeve naloge," je zaključil Aljoša Matko.

Anketa

Ali poleti kaj manj uporabljate elektronske naprave (TV, računalnik, mobilnik idr.)?

Sudoku