Nova gorenjska klofuta Mariboru, Triglav odnesel zmago iz Ljudskega vrta

Marko Kovačevič, 30.11.2019
Igor Napast

Projektili Gorana Brkića so bili nerešljiva uganka za vijoličaste. Namesto (pričakovane) zmage so aktualni prvaki dobili žvižge s tribun

Uspelo jim je julija, uspelo jim je na koncu novembra. Nogometaši Triglava se v Ljudskem vrtu očtino dobro počutijo. Kranjčani so v 19. krogu prve lige prisolili novo zaušnico Mariboru, na zadnji tekmi leta pod Kalvarijo ujeli zmago z 2:0.

Otečeno koleno je preprečilo Jasminu Handanoviću, da bi že danes postal najstarejši nogometaš, ki je kadarkoli igral v prvi ligi. Namesto njega se je med vratnici vrnil reprezentant BiH Kenan Pirić. Morda še bolj so vijoličasti pogrešali Roka Kronavetra. Najboljši strelec ni nastopil zaradi poškodbe aduktorja.

image
Igor Napast

Maribor - Triglav 0:2 (0:2)
Stadion Ljudski vrt, gledalcev: 2500, sodnik Asmir Sagrković (Vrhnika).
Strelca: 0:1 Petric (v 28. minuti), 0:2 Brkić (38.).
MARIBOR: Pirić, Milec, Mitrović, Peričić, Viler, Cretu (od 46. Kotnik), Dervišević, Mešanović (od 46. Tavares), Hotić, Požeg Vancaš (od 90. Kramarič), Zahović.
TRIGLAV KRANJ: Arko, Rogelj, Mertelj, Milanović, Arh Česen, Kryeziu, G. Brkić (od 77. Aliaga Verdu), Mlakar (od 90. Vuković), Tijanić, Janković, Petric.
Rumeni kartoni: Milec; G. Brkić.

Triglav je aktualnim prvakom v tej sezoni že prisolil bolečo klofuto, v prvem krogu ujel zmago pod Kalvarijo. Lahko favoritom zagode še na zadnji tekma leta v Ljudskem vrtu? Na odgovor ni bilo treba dolgo čakati. Če je Maribor še preživel prva poskusa Gorana Brkića in Gabra Petrica, pri naslednjih Gorenjci niso pokazali milosti. V 28. minuti je z razdalje tresnil Brkić, Pirić je žogo odbil v vratnico, a je do odbitka pritekel Petric in ga zanesljivo pospravil v mrežo.

Z vodstvom z 1:0 se gorenjska veselica ni zaključila. Maribor ni izkoristil svojih priložnosti, Brkić pa je na drugi strani pokazal, da je razpoložen za strele razdalje. Pirić ni imel možnosti, ko je vezist, ki ga je v Kranj posodila Olimpija, udaril v 38. minuti. Od vratnice se je žoga odbila v mrežo. Velik del poti k vodstvu z 2:0 je za Triglav prehodil David Tijanić, ki se je ob Špiru Peričiću in Mitji Vilerju dokopal do žoge, začel protinapad in lepo zaposlil Brkića.

image
Igor Napast

Popolna ofenziva se je napovedovala v začetku drugega polčasa. Trener Darko Milanič, ki se je pred odmorom spet naposlušal žvižgov, je napad okrepil z Andrejem Kotnikom in Marcosom Tavaresom. Prometa je že bilo veliko, izkoristka pa bore malo. Kar si je Maribor pripravil, je zapravil. Rudi Požeg Vancaš je po natančni podaji Amirja Derviševića prišel pred vratarja Jalna Arka, a z zmenka odšel kot poraženec. Mladi vratar Triglava je s spretnimi obrambami spravljal v obub Štajerce.

image
Igor Napast

Z mariborsko ofenzivo se je gostom odprl prostor za protinapade. Ob novem strelu Brkića z razdalje je gostitelje rešila vratnica, ko je protinapad z glavo zaključil Filip Janković pa je žogo z golove črte izbil Nemanja Mitrović. Še Tilen Mlakar je bil blizu, ko je pobegnil Derviševiću in Hotiću, pretekel pol igrišča, a ga je na koncu ustavil Pirić. "Dopustniški" Maribor ni našel poti do zadetka, s četrtim porazom v sezoni je omogočil Olimpiji, da jutri prednost na lestvici poviša na pet točk. Vodilno ekipo v 19. krogu čaka mestni derbi z Bravom.

image
Igor Napast
Anketa

Ali se poleti držite posebne diete?

Sudoku