Nogometna tekma, kakršne še niste videli: Hrvaški igralec brcnil kokoš, ta je poginila

A.L., 6.11.2019

"Teren je poln iztrebkov, razmere so nehigienične. Stekel sem proti kokošim, da bi jih pregnal, in eno po nesreči brcnil," je v svoj zagovor povedal nogometaš.

Sicer maloštevilčno občinstvo nogometne tekme med hrvaškima kluboma Jelengrad in Jasenovac je bilo nedavno priča igri, kakršne še niso videli. Četudi so gledalci na tekmi videli kar devet golov, je vso pozornost ukradel 23-letni igralec Jelengrada Ivana Gazdeka, ki je zamahnil z nogo in brcnil kokoš, ki je poginila.

Posnetek dogajanja
Posnetek si lahko pogledate TUKAJ.

"Verjemite mi, tega nisem storil namerno. V trenutku, ko sem brcnil kokoš, je bil rezultat napet (2:1, op. a.). Tudi v slačilnici smo se malce prepirali," je v svoj bran portalu 24 sata pripovedoval 23-letnik. "Kokoši nenehno hodijo po igrišču, zaradi česar je potrebno prekinjati tekmo. Teren je poln iztrebkov, razmere so nehigienične. Stekel sem proti kokošim, da bi jih pregnal in eno po nesreči brcnil," je povedal nogometaš.

Gazdek je kokoš dvignil v zrak in jo vrgel čez ograjo. S tem si je nemudoma prislužil rdeči karton za nešportno vedenje. 

Nenavadni dogodek pa, četudi bi pričakovali drugače, ni posebej vznemiril lastnice kokoši. Ta je namreč poginulo žival nemudoma odstranila, 23-letni nogometaš pa ji je v opravičilo poslal pismo in novo kokoš.

V klubu so potrdili, da nogometaša ne bodo še dodatno kaznovali.

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku