Nogometaši Olimpije anemični, vendar srečni

šr, 7.7.2019
Bojan Velikonja

Ljubljanski nogometaši priprave sklenili s piknikom in zmago proti Partizanu

Nogometaši Olimpije so z zmago oplemenitili Zmajev piknik, kot so poimenovali celodnevno sobotno dogajanje v Stožicah, med drugimi je na oder stopil in zaigral Pero Lovšin. S tem so uspešno opravili generalko za prvo preizkušnjo nove sezone. Pred četrtkovimi kvalifikacijami za evropsko ligo so v Stožicah z golom Endrija Cekicija premagali Partizan in si pripravili dobro popotnico za Rigas iz Latvije. Na drugih pripravljalnih tekmah so izgubili proti Škendiji (0:1) in zagrebškemu Dinamu (1:2), premagali Soči (4:3) in remizirali s Tuzlo (2:2).

Najbolj zaslužen za zadnjo zmago je bil Tomislav Tomić, ki ga je obramba gostov po preigravanju podrla v kazenskem prostoru. Cekici je bil izvajalec najstrožje kazni. "Od vstopa v igro sem se dobro znašel, dobro smo igrali. Premagali smo Partizan, kar je dobro za samozavest. Mislim, da smo dobro pripravljeni," je bil zadovoljen strelec gola. Trener zmajev ni bil navdušen nad predstavo svojih varovancev. "Tekma je bila težka, generalka dobra in zmaga srečna. Boljši moramo biti v napadu, sploh v prvem polčasu smo bili anemični. Prišli smo na oddaljenost 20 metrov od vrat, tam pa se je vse ustavilo. Nismo bili superiorni, a vesel sem zmage. Upam, da bo to osnova za četrtek," je dejal Safet Hadžić. Manj zadovoljen je bil njegov stanovski kolega na klopi Beograjčanov Savo Milošević, ki naj bi zaradi pristranskega kriterija glavnega sodnika Radeta Obrenovića menda celo želel ekipo protestno odpeljati z igrišča.

Karić okrepil Domžale
Slovenski nogometni prvoligaš Celje je po treh sezonah ostal brez 24-letnega hrvaškega vezista Lovra Cveka, ki je postal novi član slovaškega Senice. Novinec v prvoligaški druščini Tabor Sežana je svojega najboljšega strelca minule sezone, francoskega napadalca Ibouja Kebeja, prodala v Vietnam k prvoligašu Hanoi FC. Nov napadalec je pri Aluminiju, ki je Filipa Jauka vzel iz lastne šole. Osemnajstletnik je z matičnim klubom podpisal pogodbo za tri leta. V minuli sezoni je v 23 tekmah mladinske lige dosegel enajst golov. Domžalam se je pridružil Sven Karić, sin nekdanjega reprezentanta Amirja Karića. Kariero je začel v mlajših selekcijah Maribora, predlani se je preselil v Derby County, kjer je nastopal za rezervno moštvo, izkušnje pa si je nabiral tudi pri angleškem nižjeligašu Braintree Townu. Karić je podpisal dveletno pogodbo.

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku