NK Maribor aktivno v boj proti koronavirusu, krvodajalska akcija že prihodnji teden

M.K., 24.3.2020
Andrej Petelinšek

Klub iz Ljudskega vrta je nadgradil svojo akcijo Vijol‘čna kri za vse ljudi

Skrb za zdravje je najpomembnejša, so prepričani v NK Maribor. Vijoličasti klub se je odločil, da bo aktivno pomagal pri soočanju s pandemijo novega koronavirusa. "V dneh, ko medicinsko osebje uspeva z nadčloveškimi napori obvladovati neprijetno situacijo, je bistvenega pomena tudi ustrezna zaloga krvi," so sporočili iz Ljudskega vrta in oznanili, da bodo nadgradili krvodajalsko akcijo Vijol'čna kri za vse ljudi, ki jo vsako leto pripravljajo septembra. V sodelovanju z UKC Maribor in Rdečim križem bo krvodajalsko akcijo pripravil že v prihodnjem tednu, med 30. marcem in 2. aprilom. "Vsakega udeleženca skupne akcije čaka darilo NK Maribor, skupaj lahko naredimo največ," je klub zapisal na svoji spletni strani.

Objavili so še nekaj dodatnih informacij. Odvzem krvi je preseljen iz Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor na začasno zunanjo lokacijo na Srednji zdravstveni šoli na Trgu Miloša Zidanška 3. Vsak krvodajalec se mora obvezno najaviti na termin na telefonsko številko 041 320 796 ali 02/321 22 71, zaradi prilagojene organizacije in izvedbe akcije pa so vabljeni predvsem krvodajalci, ki so v preteklosti že darovali kri.

"Ne pozabimo: krvodajalstvo ni nevarno. Upoštevajmo navodila in stopimo skupaj. Pomagajmo! Naj bo vijol’čna akcija darovanja krvi uvod v naslednje obdobje, ko bo pomoč sočloveku izjemnega pomena in bomo le skupaj lahko prestali ter premagali neprijetne trenutke," so še zapisali v vijoličastem klubu.

Anketa

Kaj menite o ukrepu, ki dovoljuje upokojencem nakupe izključno med 8. in 10. uro?

Sudoku