Nemški nogometni velikani s po 20 milijoni na pomoč konkurenci

M.K., 26.3.2020
EPA

Bayern München, Borussia Dortmund, Leipzig in Bayer Leverkusen so priskočili na pomoč klubom, ki bodo najbolj občutili finančne posledice pandemije koronavirusa

Nemški nogometni velikani Bayern München, Borussia Dortmund, Leipzig in Bayer Leverkusen so prispevali po 20 milijonov evrov v solidarnostni sklad, namenjen nemškim klubom za lažje premagovanje finančne krize, ki naj bi jo povzročila pandemija novega koronavirusa. Odločitev, kako bo razdelila denar, so prepustili nemški nogometni zvezi DFL.

Po priporočilu vodstva DFL bodo tekmovanja v bundesligi in drugi ligi prekinjena vsaj do 30. aprila, kar bo zagotovo vplivalo na prihodke klubov. Kot so sporočili iz Dortmunda, se bodo štirje nemški predstavniki v ligi prvakov odpovedali svojemu deležu televizijskih pravic, ki naj bi po poročanju Reutersa znašal 12,5 milijona evrov, vsak klub pa bo v solidarnostni sklad prispeval še dodatnega 7,5 milijona evrov. "Pripravljeni smo pomagati profesionalnim nogometnim klubom, če lahko s tem zadušimo finančne posledice pandemije," je v izjavi za javnost zapisal predsednik Borussie Hans-Joachim Watzke.

"S to iniciativo želimo poslati signal solidarnosti z vsemi klubi v prvi in drugi ligi. V teh težkih časih je pomembno, da močnejši podpira šibkejšega. Radi bi tudi pokazali, da v nogometnem svetu stojimo drug ob drugem," pa je pojasnil prvi mož Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

 

Anketa

Na katerem področju najpogosteje ustvarjate z rokami?

Sudoku