Naredite sami: Naravni dezodorant, ki vas bo navdušil

L. P. L., 15.7.2019
Profimedia

Sami lahko pripravite naravni dezodorant za vaše telo in poskrbite, da boste prijetno dišali brez kemikalij. Recept je enostaven.

Pravilna in zdrava prehrana ter zadostno pitje tekočine pripomoreta, da vzdržujemo prijeten vonj telesa. Če se prehranjujemo nezdravo, če pijemo alkohol, kadimo, se to pozna tudi pri vonju, ki ga oddaja naše telo.

Na tržišču je polno dezodorantov, s katerim si lahko pomagamo, da bomo prijetno dišali, mnogi izmed njih pa vsebujejo tudi dodane kemikalije. Te se z leti uporabe počasi nalagajo v naše telo. Da bi se temu izognili, si lahko dezodorant izdelamo kar sami.

Včasih zadostuje že, če uporabljamo za nego pazduhe kokosovo olje ali sodo bikarbono. Na čisto pazduho nanesemo tanek sloj kokosovega olja ali pa nekaj ščepcev sode bikarbone, ki smo jo pomešali z vodo. Obe živili preprečujeta neprijeten vonj. Pri sodi bikarboni pazite le, da je ne boste nanašali na kožo takoj po britju, saj lahko draži kožo in povzroči rdečico ter pekoč občutek.

Naredite naravni dezodorant iz karitejevega masla

Potrebujete:

3 jušne žlice kokosovega olja,

3 jušne žlice sode bikarbone,

2 jušni žlici karitejevega masla,

2 jušni žlici organskega koruznega škroba,

nekaj kapljic eteričnega olja po izbiri.

Najprej na štedilniku stopite karitejevo maslo, nato posebej segrejte in stopite še kokosovo olje. Odstavite in oboje zmešajte skupaj, dodajte še ostale sestavine in dobro premešajte. Nalijte v posodico, počakajte, da se ohladi, nato pa dobro zaprite s pokrovom. Takšno mazilo nanašajte na čisto pazduho vsak dan.

image
Profimedia Kokosovo olje neguje našo kožo.
Anketa

Koliko denarja zapravite za božično-novoletna darila?

Sudoku